Ζύγισμα σε Επαγγελματική Ζυγαριά © Serko Ararat, 2021

Οι επαγγελματικές ζυγαριές είναι απαραίτητες σε κάθε επιχείρηση πώλησης τροφίμων, καθώς ζυγίζουν με ακρίβεια κάθε προϊόν και δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο το ακριβές βάρος του.Οι ζυγαριές επαγγελματικής χρήσης βγαίνουν σε διάφορους τύπους, με τις δύο βασικότερες κατηγορίες να είναι οι ψηφιακές και οι μηχανικές. Οι πρώτες έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια ζύγισης, οπότε είναι κατάλληλες για ζύγιση προϊόντων χαμηλού βάρους (π.χ. μικρό κομμάτι τυριού ή κρέατος). Οι δεύτερες δεν είναι τόσο ακριβείς, όμως μπορούν να ζυγίσουν μεγαλύτερα βάρη και γενικά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε μια ζυγαριά τόσο πιθανότερο είναι να πάθει σε κάποια φάση βλάβη. Βέβαια, οι επαγγελματικές ζυγαριές έχουν υψηλή ανθεκτικότητα, όμως όλα εξαρτώνται από τις ώρες χρήσης τους.

Ευτυχώς, με τη σωστή φροντίδα και συντήρηση μπορείτε να παρατείνετε σημαντικά την απρόσκοπτη χρήση τους χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Οι ειδικοί από το ηλεκτρονικό κατάστημα επαγγελματικού εξοπλισμού Serko Ararat μας εξηγούν πώς να χρησιμοποιούμε σωστά τις επαγγελματικές ζυγαριές, ώστε να έχουν τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και να διαρκέσουν περισσότερο.

Ζύμη πάνω σε Επαγγελματική Ζυγαριά © Serko Ararat, 2021

 

Κρατήστε τη ζυγαριά καθαρή

Είναι πολύ λογικό, ειδικά αν ζυγίζετε χύδην προϊόντα, να συσσωρεύονται πάνω στην πλατφόρμα της ζυγαριάς υπολείμματα τροφών και βρομιά. Όσο περισσότερο τα αφήνετε εκεί, αυτά στερεοποιούνται και είναι δύσκολο έπειτα να αφαιρεθούν.

Τα υπολείμματα όχι μόνο μπορεί να βλάψουν τα εξαρτήματα της ζυγαριάς, αλλά να προκαλέσουν και μολύνσεις στα τρόφιμα. Επιπλέον, επηρεάζουν και το αποτέλεσμα της ζύγισης, καθώς όσο πιο πολλά συσσωρεύονται, τόσο υψηλότερο εμφανίζεται το βάρος.

Επαγγελματική Ζυγαριά σε Πάγκο © Serko Ararat, 2021

 

Κρατήστε τη σταθερή

Αν η ζυγαριά δεν πατάει σε σταθερή επιφάνεια, αλλά και αν η πλατφόρμα ζύγισης δεν είναι καλά στερεωμένη, τότε το αποτέλεσμα δεν θα είναι έγκυρο. Επιπλέον, θα επιβαρύνεται σε συγκεκριμένα σημεία, οπότε μπορεί η σύνδεση της πλατφόρμας με το κυρίως σώμα να χαλαρώσει ή να χαλάσει.

Τακτικές επιθεωρήσεις

Ελέγξτε τη ζυγαριά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για τυχόν βλάβες και δυσλειτουργίες. Αν παρατηρήσετε ότι κάποιο εξάρτημα δεν φαίνεται απόλυτα σταθερό ή βλέπετε σημάδια διάβρωσης και φθοράς, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον τεχνικό που θα επισκευάσει ή θα αντικαταστήσει τα ελλαττωματικά μέρη.

Οι απαραίτητες προσαρμογές

Ανεξάρτητα από το πόσο αποτελεσματική και ποιοτική είναι μια επαγγελματική ζυγαριά, θα πρέπει δύο φορές τον χρόνο να της γίνονται οι απαραίτητες προσαρμογές και να βαθμονομείται. Η διαδικασία γίνεται από επαγγελματίες τεχνικούς, όμως μπορείτε και οι ίδιοι να διαπιστώσετε αν χρειάζεται βαθμονόμηση, χρησιμοποιώντας επαγγελματικά βάρη και διαπιστώνοντας αν η μέτρηση είναι ακριβής.

Η έγκαιρη και αποδοτική βαθμονόμηση όχι μόνο είναι απαραίτητη για την ακρίβεια της ζύγισης, αλλά γενικότερα για τη σωστή λειτουργία της επαγγελματικής ζυγαριάς.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα επαγγελματικού εξοπλισμού Serko Ararat μπορείτε να βρείτε επαγγελματικές ζυγαριές διαφόρων τύπων ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.