Η Rational, ο ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς και τεχνολογίας στον τομέα της παρασκευής ζεστών πιάτων σε επαγγελματικές κουζίνες, κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό Εργοστάσιο της χρονιάς για το εργοστάσιό της στο Landsberg am Lech. Αυτό είναι το ετήσιο βραβείο που απονέμεται από την εταιρεία συμβούλων διαχείρισης A.T. Kearney και το βιομηχανικό περιοδικό Produktion από το 1992. Ο διαγωνισμός είναι ο πιο παραδοσιακός διαγωνισμός αναφοράς για τη μεταποιητική βιομηχανία στη Γερμανία.

Η Rational έχει ήδη κερδίσει το βραβείο Global Excellence in Operations (GEO) δύο φορές στο παρελθόν για τις εξαιρετικές επιδόσεις της. Φέτος, το εργοστάσιο στο Landsberg είναι ο νικητής. Ως γενικός νικητής φέτος, η Rational τιμάται για την αριστεία, ειδικά στις βασικές ικανότητες της οικονομικής απόδοσης και της ευελιξίας. Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, το εργοστάσιο στο Landsberg am Lech έχει φτάσει στην κορυφή της απόδοσής του στη Γερμανία, με μια καθιερωμένη κουλτούρα επίλυσης προβλημάτων και μια συστηματική διαδικασία συνεχούς βελτίωσης.

«Χάρη στην απλουστευμένη μέθοδο εργασίας, στηρίζουμε τυποποιημένες, συντονισμένες ροές εργασίας και διαδικασίες. Βλέπουμε, επίσης, την ψηφιοποίηση ως μια μεγάλη ευκαιρία στην παραγωγή», λέει ο Peter Wiedemann, Chief Operations Officer της Rational AG. Το πάνελ εντυπωσιάστηκε, επίσης, από το υψηλό κίνητρο του προσωπικού. Η ομάδα ενεργεί με μεγάλη προσωπική ευθύνη και δημιουργική ελευθερία μέσω της «αρχής U.i.U.®» (ενδοεπιχειρηματικότητα), η οποία αντικατοπτρίζεται στα εξαιρετικά στοιχεία παραγωγής.

«Η Rational επενδύει πολλά στην προαγωγή και τη διατήρηση των εργαζομένων της», προσθέτει ο Daniel Stengel, Διευθυντής στο Kearney, εξηγώντας την απόφαση της κριτικής επιτροπής να επιλέξει τη Rational ως το «Εργοστάσιο της χρονιάς 2022». Το εργοστάσιο ξεχώρισε, επίσης, από τους άλλους συμμετέχοντες σε θέματα όπως η ταχύτητα της καινοτομίας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η μείωση του κόστους.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να λάβουμε το βραβείο αυτή τη φορά. Είναι επιβεβαίωση για εμάς, αλλά και ένα κίνητρο για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες μας», λέει ο Peter Wiedemann.

Το πολυπόθητο βραβείο θα απονεμηθεί σε τελετή βράβευσης στο Μόναχο τον Μάρτιο του 2023.