Ένα πράγμα το οποίο χαρακτηρίζει κάθε νέο έτος είναι η αλλαγή και η προσαρμογή σε νέα δεδομένα. Πόσο μάλλον, όταν κανείς δραστηριοποιείται σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη βιομηχανία όπως αυτή της καφεστίασης.

Είναι, λοιπόν, σημαντικό ως επαγγελματίες σε αυτόν τον χώρο να αφουγκραστείτε τις νέες ανάγκες, που προκύπτουν για την επιχείρησή σας μέσα από τις διεθνείς τάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, η επιχείρησή σας θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική, καθώς και να αποκτήσει μια πιο βιώσιμη νοοτροπία λειτουργίας.

Μία από τις βασικότερες τάσεις περιλαμβάνει την αύξηση κατανάλωσης καφέ σε πακέτο, σε συνδυασμό με τη βιωσιμότητα των υλικών και των συσκευασιών.

Σύμφωνα -μάλιστα- με παγκόσμιες μελέτες, το 2022 η κατανάλωση σε πακέτο αυξήθηκε, ενώ περισσότερο από το 50% των καταναλωτών λαμβάνει υπόψη τη βιώσιμη συσκευασία κατά την επιλογή του brand καφέ, που θέλει να απολαύσει. Τα καταστήματα καφεστίασης θα πρέπει να θέσουν σαν προτεραιότητά τους την μείωση του περιβαλλοντικού τους αντίκτυπου, χρησιμοποιώντας
eco-friendly συσκευασίες.

Η τάση για βιώσιμες -και πιο φιλικές προς το περιβάλλον- συσκευασίες είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επικρατήσει στο νέο έτος.

 

Άρθρο από το τεύχος “ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2022-2023” του
CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,
Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.
Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:
cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-winter2022