Ποιο είναι το πλεονέκτημα της μικροζυθοποιϊας έναντι της ζυθοποιϊας με μαζικότερη παραγωγή;

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της μικροζυθοποιϊας είναι το προϊόν. Οι μπίρες μας είναι απαστερίωτες και τις περισσότερες φορές αφιλτράριστες, με αποτέλεσμα να έχουν πιο γεμάτη γεύση και πλούσιο άρωμα. Αυτή η διαφορά στην παραγωγική διαδικασία καθιστά το προϊόν μας πιο ευαίσθητο και χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση στην αποθήκευση και τη διανομή, αλλά αξίζει τον κόπο.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πιστεύεις ότι συνιστούν μία ποιοτική μπίρα;

Από το όνομα και την ετικέτα μέχρι το άρωμα, την γεύση και την επίγευση, όλα παίζουν σημαντικό ρόλο και συνθέτουν το μωσαϊκό αρωμάτων και γεύσεων, που ονομάζουμε craft μπίρα. Όπως γράφουμε και στο site μας, η παραγωγή ποιοτικής μπίρας είναι 35% πάθος, 15% τέχνη και 50% επιστήμη.

Ποια η διαδικασία της δημιουργίας μίας μπίρας μικροζυθοποιϊας;

Για εμάς η αρχή είναι η έμπνευση. Με την “One-eyed Jack” πρώτα ήρθε η συνταγή. Θέλαμε να φτιάξουμε μια ιδιαίτερη lager, εμπνευσμένη από τη συνταγή όπως ήταν πριν την ποτοαπαγόρευση. Είχαμε την μπίρα και μας πήρε 6 μήνες να βρούμε το όνομα. Αντίθετα, με την “Ψυχή του Πάρτι” θέλαμε να συνεργαστούμε με τον δημιουργό του αγαπημένου μας κόμικ, τα Κουραφέλκυθρα και είχαμε από την αρχή το όνομα και την ετικέτα, καθώς ο κύριος Κλιάφας, η Ψυχή του Πάρτι, είναι από τους παλαιότερους χαρακτήρες του κόμικ. Η μπίρα ήρθε μετά, ύστερα από πολλές δοκιμές με διαφορετικές συνταγές…

(*) Ο Λουκάς Παπαγγελής, μηχανικός τηλεπικοινωνιών, και η γυναίκα του Μυρσίνη, διδακτορική ερευνήτρια στην επικοινωνία, είναι συνιδιοκτητές της Midnight Circus. Ξεκίνησαν την ενασχόλησή τους με την μπίρα το 2013 ως Home Brewers. Το χόμπι εξελίχθηκε σε πάθος και πολύ σύντομα η επαγγελματική ενασχόληση ήταν αναπόφευκτη. Το 2018 ξεκίνησαν την Midnight Circus, φτιάχνοντας την πρώτη παρτίδα της lager “One-eyed Jack” στην Αθήνα στην μικροζυθοποιϊα Noctua και την Red Ale “Queen of Hearts”, στην Λακωνική ζυθοποιία. Στην συνέχεια ξεκίνησε συνεργασία με την μικροζυθοποιϊα Χίου και πλέον όλες οι μπίρες παράγονται εκεί.

Άρθρο από το τελευταίο τεύχος του CABARE – the cafe bar restaurant – Magazine!
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος: cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-summer-2021