Δημοφιλής στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο και υποστηρίζοντας πολλά αναπτυσσόμενα έθνη ως ένα από τα βασικά προϊόντα τους, η βιομηχανία καφέ είναι πολύτιμη και επεκτείνεται.

Ωστόσο, με το Covid-19 να επιβραδύνει την παραγωγή και τη ζήτηση και να διακόπτει την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού, η παγκόσμια βιομηχανία καφέ έχει σταματήσει τους τελευταίους μήνες – και έχει δει νέες τάσεις να εμφανίζονται.

Μετά από ένα σοκ τόσο στη ζήτηση όσο και στην προσφορά, οι τιμές του καφέ ήταν ασταθείς, σύμφωνα με τις εκθέσεις του ICO και μειώθηκαν σταθερά από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2020. Αυτό θα επιδεινώσει την υπάρχουσα πρόκληση των χαμηλών παγκόσμιων τιμών καφέ που έχουν επηρεάσει τους καλλιεργητές για αρκετά χρόνια .

Οι περισσότεροι καλλιεργητές (75%) δήλωσαν στον ICO ότι προβλέπουν πως οι περιορισμοί ταξιδιού και μέτρα κοινωνικής απόστασης (μεταξύ άλλων επιπτώσεων του Covid-19) θα επηρεάσουν την ικανότητά τους να προσλαμβάνουν εργαζόμενους και να οδηγούν σε υψηλότερο κόστος παραγωγής. Αυτό είναι πιο πιθανό να επηρεάσει χώρες όπως η Αιθιοπία όπου η καλλιέργεια και η συγκομιδή γίνεται σε μεγάλο βαθμό με το χέρι.

Πηγή: www.unleashedsoftware.com