Το 2023 «επιβάλλει» έντονες και φωτεινές ταπετσαρίες που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας και εν τέλει θα μας κάνουν πιο χαρούμενους.

Το κλειδί για να πετύχετε αυτήν την τάση είναι να επιλέξετε μία ταπετσαρία με όποιο χρώμα, σχέδιο ή μοτίβο σας εμπνέει αισιοδοξία, ευτυχία και σας κινητοποιεί. Η Lucy Mather της εταιρείας Arighi Bianchi σχολιάζει: «Παράλληλα με τον μαξιμαλισμό, οι καταναλωτές που επηρεάζονται και τείνουν να ακολουθούν τις τάσεις, στρέφονται στα λεγόμενα «χρώματα ντοπαμίνης» για να «φωτίσουν» το μέλλον τους.

Η ιδέα μιας διακόσμησης με βάση την ντοπαμίνη «έχει γίνει καραμέλα» τους τελευταίους 12 μήνες και απ’ ό,τι φαίνεται αυτή η επιθυμία να προσθέσουμε διασκέδαση και ενέργεια στους εσωτερικούς μας χώρους έχει έρθει για να μείνει».

Κυματιστές ρίγες

Μία ταπετσαρία με μοτίβο κυμάτων είναι ιδανική για να ανανεώσετε τους εσωτερικούς σας χώρους το 2023. Με αυτό το μοτίβο, θα προσθέσετε απαλότητα και ρευστότητα στον χώρο και την ίδια στιγμή θα επιμηκύνετε τους τοίχους σας, χάρη στο εφέ που προσδίδουν οι παραδοσιακές και αναμφισβήτητα τολμηρές ρίγες.

«Τα κύματα γίνονται άμεσα αντιληπτά. Συσχετίζουμε αυτά τα σχήματα με το νερό και τον ωκεανό, που είναι γνωστό ότι προκαλούν συναισθήματα ηρεμίας και χαλάρωσης», λέει η International Color Consultant της εταιρείας Lick, Charlotte Cropper.

Για παράδειγμα, η Lick έχει κατασκευάσει μία ταπετσαρία ζωγραφισμένη στο χέρι, με κυματιστές ρίγες σε απαλές μπλε και πράσινες αποχρώσεις που μπορεί να ταιριάξει απόλυτα σε διάφορα δωμάτια, από ένα μπάνιο εμπνευσμένο από τους ωκεανούς έως έναν χαρακτηριστικό τοίχο σε υπνοδωμάτιο ή σαλόνι. Φυσικά, δεν λείπουν και οι ταπετσαρίες σε παστέλ τόνους ή στις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου.

Πηγή: www.housebeautiful.com