Απάντηση δίνει το Υπουργείο Τουρισμού σχετικά με το τι ισχύει για τα εστιατόρια / μπαρ των ξενοδοχείων που κα’εξαίρεση λειτουργούν.

Τα εστιατόρια και τα καφέ µπαρ που λειτουργούν εντός ξενοδοχείων, τα οποία που έχει αποφασιστεί ότι θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους (ένα ανά νοµό), εφόσον εξυπηρετούν µόνο τους διαµένοντες σε αυτά και λαµβάνουν µέτρα αποφυγής συνωστισµού, εξαιρούνται από τη διάταξη της προσωρινής απαγόρευσης από τις 14.3.2020 έως και 27.3.2020.

Αντίθετα, απαγορεύεται προσωρινά η λειτουργία των κοµµωτηρίων και των γυµναστηρίων εντός ξενοδοχείων από τις 14.3.2020 έως και 27.3.2020.

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία που θα λειτουργήσουν κατ’ εξαίρεση

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε χθες, τίθεται σε εφαρμογή η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 ή 26.3.2020, κατά περίπτωση, έως και 30.4.2020.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα επιτρέπεται η λειτουργία ενός (1) τουριστικού καταλύματος ανά περιφερειακή ενότητα. Ειδικώς στις περιφερειακές ενότητες Κεντρικού Τομέα Αθηνών και Θεσσαλονίκης επιτρέπεται η λειτουργία τριών (3) τουριστικών καταλυμάτων.

Κυκλοφόρησε η  λίστα με τα 50 πρώτα ξενοδοχεία, τα οποία ανά Περιφερειακή ενότητα θα λειτουργούν κατ΄ εξαίρεση του μέτρου απαγόρευσης λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων –όπως προβλέπεται με την κοινή υπουργική απόφαση- στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Δείτε την εδώ: http://www.mintour.gov.gr/PressRoom/News/lista-epilegmenwn