Αμέτρητες, λερωμένες κατσαρόλες και τηγάνια, διαφορετικός εξοπλισμός κουζίνας για mise en place και service, κατανάλωση χώρου για φριτέζες και χύτρες ταχύτητας: σύμφωνα με την RATIONAL, τον ειδικό στην παρασκευή ζεστών φαγητών, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Αυτό συμβαίνει επειδή το iVario μπορεί να αντικαταστήσει τις εστίες, τις κατσαρόλες, τα τηγάνια, τις φριτέζες, τις χύτρες ταχύτητας και το μπεν μαρί στην κουζίνα ενός εστιατορίου. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μόνο σύστημα μαγειρέματος για να βράσετε, να τηγανίσετε, να κάνετε βαθύ τηγάνισμα και να το κάνετε έως και 4 φορές πιο γρήγορα και με έως και 40% λιγότερη ενέργεια από τον συμβατικό εξοπλισμό κουζίνας.

Κατά την ανάπτυξη του iVario, το οποίο κατασκευάζεται στη δεύτερη μονάδα παραγωγής της Rational στο Wittenheim της Γαλλίας, δόθηκε έμφαση όχι μόνο στο ευρύ φάσμα πιθανών εφαρμογών, αλλά και στην απόδοση του συστήματος μαγειρέματος. Ο Μάριος Σαββάτης, Senior Sales Director BD Greece,CY,MLT στη Rational, αναφέρει: «Η ταχύτητα και η ακρίβεια ήταν οι κατευθυντήριες αρχές μας. Γι' αυτό επιλέξαμε μια λεπτή βάση δοχείου και του τοποθετήσαμε ισχυρά θερμαντικά στοιχεία». Το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα μαγειρέματος, που ρυθμίζει τη θερμοκρασία ανεξάρτητα, ώστε, για παράδειγμα, το γάλα να μην παραβράζει, η πουτίγκα να μην καίγεται και να εξακολουθεί να παράγεται γρήγορα. «Αυτό δεν είναι δυνατό με τη συμβατική τεχνολογία κουζίνας», συνεχίζει ο Μ. Σαββάτης.

Εκτός από την υψηλή ποιότητα των τροφίμων, η ευελιξία είναι, επίσης, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του iVario. Ειδικά με τα δύο μοντέλα των 2 δοχείων, iVario 2-XS και iVario Pro 2-S, που είναι δημοφιλή στα εστιατόρια, μπορούν να παρασκευαστούν ταυτόχρονα διαφορετικά φαγητά. «Αυτό επιταχύνει εξαιρετικά το mise en place», εξηγεί ο Μάριος Σαββάτης. Για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία, η οποία είναι ιδιαίτερα απαιτητική στο service, τα δύο δοχεία μπορούν να χωριστούν συνολικά σε έως και τέσσερις ζώνες. Αυτές μπορεί να έχουν διαφορετικές θερμοκρασίες, ώστε να μπορούν να μαγειρεύονται διαφορετικά φαγητά, ταυτόχρονα. «Αυτό καθιστά το service εξαιρετικά γρήγορο και εύκολο, χωρίς να χρειάζεστε συμβιβασμούς στην ποιότητα των τροφίμων», λέει ο Μ. Σαββάτης, περιγράφοντας τα πλεονεκτήματα.

Χάρη στην απόδοση και την ευελιξία του, τώρα οι διαδικασίες της κουζίνας μπορούν με το iVario να επανεξεταστούν. Έτσι, μπορούν να παραχθούν περισσότερα σε λιγότερο χρόνο, γεγονός που κάνει την ομάδα της κουζίνας να εργάζεται με λιγότερο άγχος. Μπορούν να χαλαρώσουν ακόμα περισσότερο, χάρη στον απλό χειρισμό. Αυτό σημαίνει ότι η εκπαίδευση είναι γρήγορη και ακόμη και το μη εξειδικευμένο προσωπικό μπορεί να εργαστεί γρήγορα με ένα iVario. Όλα αυτά το καθιστούν ικανό να αλλάξει το παιχνίδι στην επαγγελματική κουζίνα.