Πριν την πρώτη χρήση:

Καθαρίστε καλά το σκεύος και κατόπιν καθαρίστε το βράζοντας νερό στο εσωτερικό του. Στεγνώστε το, αλείψτε το ομοιόμορφα με λάδι και αφήστε το να ζεσταθεί για λίγο στην εστία.

Προστασία της επίστρωσης:

Μην κόβετε με μαχαίρι το φαγητό μέσα στο σκεύος και μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά ή αιχμηρά αντικείμενα για το ανακάτεμα του φαγητού. Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε μόνο αξεσουάρ κουζίνας από πλαστικό ή ξύλο.

Προσοχή στην υπερθέρμανση:

Ποτέ μην θερμαίνετε το σκεύος άδειο ή με λάδι σε υψηλή θερμοκρασία πάνω από 5 λεπτά. Η υπερθέρμανση βλάπτει την επίστρωση και μειώνει την αντικολλητική δράση της. Αν το σκεύος έχει ζεσταθεί υπερβολικά, απενεργοποιήστε την εστία και αφήστε το σκεύος πάνω της για να κρυώσει.

Χρήση κεραμικών εστιών:

Όταν μια ελεύθερη βάση αλουμινίου κινείται συχνά πάνω στην επιφάνεια μιας κεραμικής εστίας, μπορεί να προκύψουν ίχνη από την τριβή του αλουμινίου. Αυτά τα ίχνη αλουμινίου αφαιρούνται εύκολα με τα προϊόντα φροντίδας κεραμικών επιφανειών.

Πλαστικές λαβές:

Τα σκεύη με πλαστικές λαβές δεν είναι κατάλληλα για χρήση στο φούρνο.

Ασφάλεια:

Για να αποφύγετε τον κίνδυνο εγκαύματος από την υπερχείλιση ή το πιτσίλισμα λαδιού, χρησιμοποιείτε πάντα ένα ψηλό σκεύος για τηγάνισμα και μην το γεμίζετε ποτέ πάνω από τη μέση με λάδι. Μην χρησιμοποιείτε καπάκι και μην αυξάνετε πολύ τη θερμοκρασία (μέγιστη θερμοκρασία λαδιού 200°C).

Πηγή:  venusinox.gr