Η εταιρεία Coffee Planet με εξειδίκευση 14 και πλέον ετών στην αγορά των πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων, αφουγκράστηκε εκ των πρώτων το ρεύμα της συλλογικής αφύπνισης για το σεβασμό προς το περιβάλλον και την ανερχόμενη τάση για τα βιολογικά προϊόντα, παρουσιάζοντας στην Ελληνική αγορά ένα πρωτοποριακό concept, το brand Puro που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τόσο της αγοράς της καφεστίασης (HoReCa) και του Retail, όσο και την ανάγκη παρασκευής ποιοτικών ροφημάτων στο εργασιακό περιβάλλον των επιχειρήσεων (Office Coffee System).

Το concept του καφέ Puro Fairtrade δημιουργήθηκε το 2005 και κινείται σε άξονα απόλυτα εναρμονισμένο με τις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες και την πράσινη φιλοσοφία, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη ενός ευρύτερου κοινωνικού έργου και χαράσσοντας με το δικό του μοναδικό τρόπο, το “μονοπάτι του καλού καφέ”. Αυτό που κάνει το brand Puro να ξεχωρίζει είναι η ολοκληρωμένη προϊοντική της γκάμα σε espresso, καφέ φίλτρου, τσάι και λοιπά συνοδευτικά, βιολογικής καλλιέργειας και πιστοποιημένα από το διεθνή οργανισμό Fairtrade. Από την δημιουργία της, η Puro ήταν από τους πρώτους παγκοσμίως -στο χώρο του καφέ-, που αναγνώρισε την αναγκαιότητα του Fairtrade, σε όλη την γκάμα των προϊόντων της, και με περηφάνεια και αποφασιστικότητα φροντίζει να αγοράζει όλους τους κόκκους καφέ υπεύθυνα και πιστοποιημένα Fairtrade. Μάλιστα, η Puro είναι το 73ο μέλος του συνεταιρισμού Cocrebistol στην Ονδούρα.

Η διαδρομή του καφέ από την φυτεία στο φλυτζάνι είναι ένα όμορφο ταξίδι, που όμως απελευθερώνει άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Έτσι, από τις αρχές του 2016, ο καφές της Puro έγινε Balanced CO2ffee, διασφαλίζοντας ότι ο άνθρακας, που παράγεται από την καλλιέργεια, την επεξεργασία, την μεταφορά και το καβούρδισμά του, αντισταθμίζεται μέσω του προγράμματος REDD+, μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών. Όλες αυτές οι δράσεις έχουν ως στόχο την προστασία του τοπικού κλίματος, των πηγών νερού, του οικοσυστήματος και άρα της φυσικής ισορροπίας και τη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής των Coffee Business Awards 2020, η εταιρεία Coffee Planet βραβεύτηκε με την τιμητική διάκριση «Top Coffee Bio Brand» για το brand Puro, επισφραγίζοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καθιέρωση του brand Puro ως συνώνυμο του βιολογικού καφέ σε μια εποχή, που η έννοια της βιολογικής καλλιέργειας έχει ιδιαίτερη αξία. Στην ίδια διοργάνωση η εταιρεία απέσπασε, επίσης, 3 χρυσά βραβεία, στις κατηγορίες «Top Coffee Importer Bio Brand», «Top ESG Coffee Importer» και «Top Coffee Importer in After Sales» καθώς και 2 ασημένια βραβεία στις κατηγορίες «Top Athens Coffee Importer» και «Top Coffee Importer Brand.

Άρθρο από το τελευταίο τεύχος του CABARE – the cafe bar restaurant – Magazine!
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος: cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-summer-2021