του Λευτέρη Σαββίδη, news247.gr*
Γεννήθηκε το 1930 στο Μιλάνο και παράτησε τις κλασικές του σπουδές για να ασχοληθεί με το πάθος του τη μαγειρική. Φοίτησε στο Εκόλ Χοτελιέρ της Ελβετίας και επέστρεψε στο Μιλάνο το 1950 προκειμένου να δουλέψει στο εστιατόριο της οικογένειας. Εκεί δημιούργησε μια κουζίνα αβάντ γκαρντ, η οποία ωστόσο σεβόταν την πλούσια ιταλική παράδοση. Στη συνέχεια, αποφάσισε να μετακομίσει στη Γαλλία προκειμένου να μαθητεύσει στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.
Το 1977 άνοιξε το δικό του εστιατόριο στην ‘βία Μπονβεσίν ντε λα ρίβα’ στο Μιλάνο. Κέρδισε το πρώτο αστέρι Μισελέν από την πρώτη κιόλας χρονιά λειτουργίας του, ενώ την επόμενη χρονιά είχε στο “πέτο” άλλο ένα αστέρι. Οι κριτικοί γεύσεις τον ανακήρυξαν αμέσως ως έναν από τους καλύτερους σεφ στον κόσμο.
(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: news247.gr