ΣΥΝΤΑΓΗ: Λικέρ ρόδι
Υλικά
– 2 ποτήρια από το εσωτερικό των ροδιών
(ξινά και όχι γλυκά ρόδια)
– 2 ποτήρια ζάχαρη
– 2 ποτήρια τσίπουρο
– 1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
– Καθαρίζετε τα ρόδια και τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια, ρίχνετε τη ζάχαρη, το τσίπουρο και την κανέλα.
– Βράζετε τα υλικά ακριβώς για 2 λεπτά, ώστε να πετύχετε ένα έντονο και όμορφο κόκκινο χρώμα. Σβήνετε την εστία και αφήνετε την κατσαρόλα να παραμείνει εκεί, σκεπασμένη με το καπάκι της για 24 ώρες.
– Την επόμενη μέρα σουρώνετε το μίγμα και αποθηκεύετε το λικέρ σε γυάλινα μπουκάλια, ώστε να παραμείνει αναλλοίωτη η γεύση.
Tip1: Σε περίπτωση που τα υλικά βράσουν περισσότερο, η γεύση δεν αλλάζει, ωστόσο το χρώμα θα σκουρύνει αρκετά.
Tip2: Εναλλακτικά, αντί για τσίπουρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα αποστάγματα, όπως τσικουδιά ή βότκα. Επιλέγετε το είδος του αλκοόλ, που επιθυμείτε, ανάλογα με την ένταση που επιθυμείτε να έχει το λικέρ σας.
Tip3: Πέραν της κανέλας, μπορείτε να προσθέσετε και γαρύφαλλο ή άλλα αρωματικά όπως αρμπαρόριζα. Σε αυτήν την περίπτωση, προσέξτε πολύ την ποσότητά τους, ώστε να μην καλύπτουν την γεύση του ροδιού.
Άρθρο από το τεύχος “Χειμώνας 2021-2022” του
CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,
Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.
Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:
cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-winter2021