Το καλοκαίρι του 2023 τα cocktails έχουν νοσταλγική διάθεση και είτε με τις κλασικές τους συνταγές, είτε με πειραγμένες παραλλαγές, συνδυα σμένες με ποιοτικά υλικά, μας θυμίζουν γεύσεις, αρώματα και στιγμές από τα καλοκαίρια του παρελθόντος.

Sour Cocktails
Τα ξινά Cocktails έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και είναι μια από τις παλαιότερες και πιο αγαπημένες επιλογές cocktail. Ο απολαυστικός συνδυασμός γλυκών και ξινών γεύσεων είναι ένας κλασικός συνδυασμός που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ανεξάρτητα από την εποχή. Μια συνταγή για ξινό cocktail αποτελείται συνήθως από αλκοολούχο ποτό, χυμό εσπεριδοειδών και κάποιο γλυκαντικό. Αρκετά από τα αγαπημένα μας cocktails εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, όπως η Margarita και το Cosmopolitan, που έχουν αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια.

Εκλεπτυσμένες Εμπειρίες
Καθημερινά -και ειδικά τις καλοκαιρινές βραδιές- βλέπουμε cocktails να πρωταγωνιστούν στις δημοσιεύσεις φίλων μας στα social media. Δεδομένου ότι αυτή η τάση ήρθε για να μείνει, τα μπαρ και τα εστιατόρια συνεχίζουν να αναβαθμίζουν το παιχνίδι και δημιουργούν cocktails πιο ξεχωριστά και εκλεπτυσμένα, που απαιτούν μία φωτογραφική απεικόνιση. Ιδιαίτερα σκεύη, χειροποίητος πάγος με το λογότυπο του μπαρ ή cocktails εμποτισμένα με βότανα και βρώσιμα λουλούδια, είναι κάποιες από τις νέες προσθήκες στο χώρο των bartenders.

Bubbly Cocktails
Είτε με αυθεντική σαμπάνια, είτε με σαμπανιζέ κρασιά, τα cocktails με φυσαλίδες είναι ιδιαίτερα δημοφιλή ιδίως κατά τις καλοκαιρινές απογευματινές ώρες, όπου ο ήλιος ετοιμάζεται να βασιλέψει και ένα δροσιστικό και ελαφρύ ποτό είναι ο ιδανικός συνδυασμός. Aperol Spritz, Mimosa, Bellini και Kir Royale είναι μόνο κάποια από τα cocktails αυτής της κατηγορίας, που αν και δεν έφυγαν πότε από τις προτιμήσεις μας, θα έχουν ιδιαίτερη ζητήση αυτό το καλοκαίρι.

Άρθρο από το τεύχος “ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023” του
CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,
Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.
Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:
cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-summer-2023/