IMG_20160428_144637_770-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γ αποφλοιωμένες γαρίδες μικρές
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κ σούπας Βιτάμ
  • 3 κ σούπας μουστάρδα dijon
  • 1 κ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 κγ μπαχαρικό μείγμα λαχανικών
  • 100ml νερό χλιαρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι σε 2 κ σούπας Βιτάμ. Έπειτα προσθέστε το σκόρδο (περασμένο από πρέσα σκόρδου).
  2. Αλατίστε τις γαρίδες και προσθέστε τις στο τηγάνι. Τσιγαρίστε για 2 λεπτά και σβήστε με το κονιάκ και το λεμόνι.
  3. Προσθέστε την μουστάρδα, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο Βιτάμ και ανακατέψτε καλά. Χαμηλώστε την φωτιά στο 3 (από 1 έως 9 η ένταση) βάλτε το νερό και αφήστε τις να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
  4. Σερβίρετε με μακαρόνια (προαιρετικά) η σκέτα σαν ορεκτικό!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!