tumblr_nxos9w8Jim1uq5n6vo1_1280-750x750

Εποχιακή, απλή, θρεπτική και νόστιμη!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 ποτήρια πουρές ψητής κολοκύθας
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • ½ ποτήρι ψιλοκομμένα καρύδια
  • 2 κ σούπας σιμιγδάλι
  • 150 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 1 κγ κανέλα
  • ¼ κγ τριμμένο γαρύφαλλο
  • ¼ κγ τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Μισό ποτήρι ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατέψτε τον πουρέ κολοκύθας με τη ζάχαρη, κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το σιμιγδάλι και αφήστε το στην άκρη. Λαδώστε ένα μικρό ταψί ( 30×12 ) και προσθέστε μισό φύλλο κρούστας. ( Όταν αποψυχθούν τα φύλλα σας και να τα ξεδιπλώσετε, θα πρέπει να το κόβετε στην μέση έτσι ώστε να χωράει όμορφα στο ταψί σας )
  2. Βουτυρώστε 6 μισόφυλλα και βάλτε τα το ένα πάνω στο άλλο. Ανάμεσα από κάθε στρώση, πασπαλίζουμε λίγο κανέλα και καρύδια.
  3. Προσθέστε την γέμιση σας και από πάνω στρώστε άλλα 5 βουτυρωμένα φύλλα κρούστας. Εγώ χρησιμοποιήσω μια βούρτσα σιλικόνης για αυτή την διαδικασία και είναι πολύ πρακτική! Κόψτε τις άκρες και διπλώστε το υπόλοιπο φύλλο ομοιόμορφα επάνω πίτα σας!
  4. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά η μέχρι το φύλλο να ροδίσει από πάνω! Πασπαλίστε με άχνη για σερβίρισμα και καλή όρεξη!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!