Συνταγή: Κοτόσουπα βελουτέ με δυόσμο
ΥΛΙΚΑ
- 1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες και καθαρισμένο απο πέτσες
- 6 μεγάλες πατάτες (προεραιτικά βάλετε μόνο άσπρη γλυκοπατάτα)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κ σούπας αλεύρι
- 200ml κρέμα γἀλακτος light
- τριμμένο ξηρό δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κότοπουλο με τις πατάτες να βράζουνε σε αλατισμένο νερό. Να σκεπάζονται από το νερό περίπου 2 δάχτυλα. Αφού το βράσετε, βγάλτε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα, σουρώστε το ζουμί και το ξαναβάλτε τις πατάτες σε σιγανή φωτιά και βράζουν.
- Ὀση ώρα βράζει το κοτόπουλο με τις πατάτες, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σωτάρετε το ίσα ίσα να γινει διάφανο, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το να σιγοψηθεί. Μόλις ετοιμαστεί, στο τηγάνι βάλτε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά για να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίξτε το όπως είναι μέσα στην κατσαρόλα με τις πατάτες και τον ζωμό. Με ενα μπλέντερ χειρός, κάντε την σούπα τελείως βελουτέ. Βάλτε την πάνω στην φωτιά και ανακατέψτε σε μέτρια ένταση μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει και να δέσει η σούπα. Αν πήξει πολύ, προσθέστε σταδιακά νερό μέχρι να αραιώσει.
- Μόλις γίνει αυτό, ρίξτε την κρέμα γάλακτος κι αφήστε την να πάρει βράση. Ξεκοκαλίστε το μισό κοτόπουλο και βάλτε το σε μικρά κομματάκια μέσα στην σούπα. Σύμφωνα με την προτίμηση σας πάντα, σερβίρετε με τριμμένο ξηρό δυόσμο…αυτό είναι το μυστικό της σούπας! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF
Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!