ΥΛΙΚΑ

  • 1 μέτριο κόκορα κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 6 ντομάτες ώριμες χωρίς σπόρια, τριμμένες στο ρεντέ
  • 1κγ ζάχαρη
  • 1κγ μέλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τσιγαρίζουμε στο καυτό λάδι τον κόκορα μέχρι να κοκκινήσει από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε τα κομμάτια σε ένα μπόλ και σωτάρουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε ξανά τον κόκορα και μόλις ξαναπάρε μπρος η βράση, ρίχνουμε το κρασί.
  3. Έπειτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μόλις πάρει βράση πάλι, χαμηλώνουμε την φωτιά στο 3 (1 εως 9 ως το μέτρο), σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου μια ώρα η μέχρι να λιώσει το κρέας!
  4. Σερβίρουμε με τα μακαρονάκια μας η φυσικά και με πατάτες τηγανιτές και τριμμένο κεφαλοτύρι! Η επιλογή δικιά σας!

 

Εγώ τα πἠρα έτοιμα τα μακαρόνια αλλά μπορείτε και να τα φτιάξετε μόνοι σας! Ορίστε μια συνταγή που βρήκα online απο μια γλυκύτατη κυρία που σάρωσε τα food blog awards στην Ελλάδα!!

http://cretangastronomy.blogspot.gr/2011/04/blog-post.html


about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!