rodiaki.gr*

Με τιμοκαταλόγους που θα απευθύνονται σε τυφλούς και λάδι σε συσκευασίες μίας χρήσης θα πρέπει να εφοδιαστούν, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όλων των νησιών της περιφέρειας προς εφαρμογή των νέων νόμων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα.

Όπως δήλωσε χτες ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος επιχειρηματικότητας Χρήστος Ευστρατίου, εντός των ημερών θα ξεκινήσουν έλεγχοι από κλιμάκια της διεύθυνσης εμπορίου, τα οποία αρχικά θα κάνουν συστάσεις στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών για τα νέα δεδομένα, όμως μετά την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος και σε επόμενο έλεγχο θα επιβάλλονται πρόστιμα αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν από κλιμάκια που θα έρθουν από την Αθήνα, όπως γίνεται άλλωστε κάθε χρόνο, ενώ στο στόχαστρο των ελέγχων θα μπουν και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται μέσα στα ξενοδοχεία.

«Το χύμα λάδι απαγορεύεται πάνω στο τραπέζι και επιτρέπεται μόνο εμφιαλωμένο μία χρήσης για τον πελάτη. Ο καταστηματάρχης μπορεί να βάλει ο ίδιος στη σαλάτα λάδι, και αν χρειάζεται επιπλέον πρέπει να υπάρχουν και πάνω στα τραπέζια ειδικές συσκευασίες» είπε ο κ. Ευστρατίου και πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά τους τιμοκαταλόγους: «κάθε κατάστημα πρέπει να έχει από έναν έως δύο, τυπωμένο με τη γραφή Μπράιγ για τους τυφλούς. Όμως για την προμήθειά τους υπάρχει μία προθεσμία της τάξης των τριών μηνών, αλλά μετά θα ισχύσει κανονικά ο νόμος και θα πρέπει να υπάρχουν υποχρεωτικά».

Όπως τόνισε, τα κλιμάκια θα πραγματοποιήσουν τους ελέγχους σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες μέσα στην επόμενη εβδομάδα,  και κατέληξε λέγοντας: «Αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι θα υπάρξουν πρόστιμα.

Επίσης, πρέπει να τηρούνται οι νόμοι σε ό,τι αφορά τα ψυγεία και τα κατεψυγμένα είδη, την αναγραφή όσων πρέπει στους τιμοκαταλόγους για τα ποτά κ.α. Εμείς στην αρχή θα είμαστε ελαστικοί και θα κάνουμε συστάσεις όμως μετά από δέκα μέρες θα κάνουμε νέους ελέγχους για να διαπιστώσουμε αν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις και ανάλογα θα επιβληθούν πρόστιμα».

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: rodiaki.gr