Άστοχα τα μέτρα της απαγόρευσης της μουσικής και το κλείσιμο της εστίασης στην 10:45 μ.μ., που είχε ως αποτέλεσμα το 25% περίπου των συναδέλφων να μην λειτουργήσουν τα καταστήματά τους. Δυστυχώς οι υπεύθυνοι στα συναρμόδια υπουργεία, αγνοούν τις ιδιαιτερότητες του κλάδου της εστίασης με αποτέλεσμα, όχι μόνο να μην λειτουργήσεις το 25% των συναδέλφων, αλλά και πολλοί άλλοι αναγκάστηκαν να ξανακλείσουν λόγω των μειωμένων τζίρων. Η απαγόρευση της μουσικής, ειδικά σε καταστήματα εστίασης, είναι ακατανόητη η εφαρμογή της.

ΚΟΥΡΕΜΑ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΜΗΝΑ

Η πλήρης απαλλαγή από το ενοίκιο του Μαΐου, θα εφαρμοστεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο – πολιτισμού –τουρισμού – αθλητισμού – μεταφορών – Εστίασης και άλλες επιχειρήσεις που επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα. Όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή, η μείωση του ενοικίου είναι 40% για την κύρια κατοικία τους, ως επίσης και για την φοιτητική κατοικία των εξαρτημένων μελών. Χάνουν την έκπτωση του 40% όσοι ήταν πληττόμενοι τους προηγούμενους μήνες όπως δικηγορικά γραφεία κ.λ.π.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΚΑΔ της επιχείρησης κατά την ώρα της δήλωσης είναι και το ουσιαστικό στοιχείο της απαλλαγής ή πληρωμής για το ενοίκιο του μηνός Μαΐου.