ΥΛΙΚΑ

  • 3 αβγά
  • 500γρ φέτα κατσικίσια
  • 1 κ σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2κ σούπας αλεύρι
  • 2 φλυτζάνια γάλα
  • 50γρ βούτυρο κατσικίσιο
  • 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
  • 150γρ λιωμένο βούτυρο κατσικίσιο

Εκτέλεση:

  1. Πρώτα βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τα 50γρ βούτυρο, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και σε μέτρια θερμοκρασία συνεχίζουμε να το ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τα 3 αβγά και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε και την μπεσαμέλ.
  4. Λιώνουμε τα 150γρ βούτυρο. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί. Σε κάθε φύλλο που στρώνουμε, αλείφουμε βούτυρο. 6 φύλλα κάτω – γέμιση – 6 φύλλα πάνω. Μαζεύουμε τις άκρες από τα πάνω φύλλα για να «κλείσουμε» την πίτα.
  5. Χαρακώνουμε την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για 45 λεπτά.

 


about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!