haniotika-nea.gr*

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους τελευταίους μήνες τοπικές επιχειρήσεις αναζητούν μάγειρες και σερβιτόρους χωρίς αποτέλεσμα, με τα αίτια να είναι πολυσύνθετα και πολύπλευρα. Επιχειρηματίας μικρής τοπικής επιχείρησης μας έλεγε ότι στην προσπάθειά του για αναζήτηση μάγειρα δεν εκδηλώθηκε, μέχρι πρότινος, ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Εμπλεκόμενοι στον κλάδο της εστίασης, αποδίδουν το πρόβλημα, μεταξύ άλλων, στο κόστος διαμονής και ζωής στα Χανιά που θεωρείται ακριβό με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, οι μισθοί να μην επαρκούν για να το καλύψουν. Οσο για τους νέους που κατά τα προηγούμενα χρόνια έρχονταν στα Χανιά από άλλα μέρη της Ελλάδας για να εργαστούν εποχιακά και να συνδυάσουν μεροκάματο με διακοπές, φέτος τα πράγματα είναι πιο δύσκολα λόγω έλλειψης σπιτιών προς ενοικίαση ή ακριβών ενοικίων. Επίσης, τα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια, μετά την αποχώρηση της Ryanair, αποτελούν ένα ακόμη εμπόδιο στη μετακίνηση κόσμου προς τα Χανιά είτε για εργασία, είτε για ολιγοήμερες διακοπές.

Πάντως, παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι έχουν ανοίξει νέες επιχειρήσεις και ξενοδοχεία με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί θέσεις εργασίας.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: haniotika-nea.gr