Εάν βρίσκεστε σε δίλημμα και δεν ξέρετε, αν αξίζει να εντάξετε το catering στις υπηρεσιες σας, δείτε ποια θα ήταν τα οφέλη σας από μια τέτοια προσθήκη.

Μείωση αποβλήτων

Είναι δύσκολο για μια επιχείρηση τροφίμων, να προβλέψει με ακρίβεια τα τρόφιμα, που χρειάζεται. Ακόμη και αν μελετήσει το ιστορικό της επιχείρησης, και τη μέχρι τώρα κατανάλωση, πάλι δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια. Στην περίπτωση, ωστόσο, του catering γνωρίζετε εκ των προτέρων τις ανάγκες σας σε τρόφιμα, και ο προγραμματισμός των προμηθειών είναι ευκολότερος. Έτσι, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υλικά, που δεν καταναλώθηκαν στο εστιατόριο, και να αγοράσετε μόνο ότι σας χρειάζεται.

Προσέλκυση πελατών

Μέσω του catering φτάνετε σε μεγαλύτερο κοινό, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να ενταχθεί και στο πελατολόγιο του εστιατορίου σας. Αναλυτικότερα, μέσω του catering ακόμη περισσότερα άτομα θα δοκιμάσουν το μενού σας και θα γνωρίσουν το εστιατόριο σας. Ένας τρόπος -για να διασφαλίσετε, ότι το νέο κοινό θα μάθει το εστιατόριο σας- είναι να έχετε μαζί σας επαγγελματικές κάρτες και καταλόγους με τις υπηρεσίες catering σας. Το προσωπικό, που θα εργαστεί στην εκδήλωση, καλό θα ήταν να γνωρίζει την ιστοσελίδα σας, ώστε να μπορεί να παραπέμψει κάποιον, που ενδιαφέρεται.

Αύξηση εσόδων

Με το Catering μπορείτε να αυξήσετε τις πηγές εσόδων του εστιατορίου σας, και το πιο σημαντικό είναι, ότι καθώς πρόκειται για υπηρεσία που πληρώνεται μερικώς προκαταβολικά για την αγορά προμηθειών κλπ., θα έχετε περισσότερη ρευστότητα. Επίσης, σε αντίθεση με τη λειτουργία του εστιατορίου σας, στις εκδηλώσεις δεν θα έχετε να νοιαστείτε για τίποτα άλλο, εκτός του catering, καθώς όλα τα υπόλοιπα θα είναι ευθύνη του διοργανωτή της εκδήλωσης.

Εν κατακλείδι, μπορεί αυτή η νέα υπηρεσία να ξεκινάει από το εστιατόριο σας, όμως εάν θέλετε να πετύχει, θα πρέπει να την προμοτάρετε ξεχωριστά στις σελίδες σας στα social media, στην ιστοσελίδα σας και στα email newsletters σας. Όσο περισσότεροι το μάθουν, τόσα περισσότερα και τα κέρδη σας!

Πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με την οργάνωση εκδηλώσεων, μπορείτε να βρείτε εδώ: www.SYNEDRIO.gr

 

Άρθρο από το τεύχος “Χειμώνας 2021-2022” του
CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,
Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.
Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:
cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-winter2021