Η ιστοσελίδα ενός εστιατορίου είναι το μέρος στο οποίο οι πελάτες ενημερώνονται για την τοποθεσία του εστιατορίου, το τηλέφωνο επικοινωνίας, το μενού και τις πληροφορίες κράτησης. Μια περιεκτική ιστοσελίδα, αφενός βοηθά τον πελάτη να βρει εύκολα ότι τον ενδιαφέρει, αφετέρου δεν αργεί πολύ για να φορτώσει, ενώ κάνει θετική πρώτη εντύπωση στον πελάτη.

Αυτό όμως που θέλουμε να τονίσουμε εδώ δεν είναι το τι πρέπει να περιέχει μια ιστοσελίδα, αλλά τι ΔΕΝ πρέπει να περιέχει.

Τι να προσέξετε:

  1. Τα Menu σε PDF όχι μόνο δεν ευνοούν τα SEO αποτελέσματά σας (θέση στις μηχανές αναζήτησης), αλλά δυσκολεύουν και τους πελάτες σας, που θα χρειαστεί να κατεβάσουν το αρχείο, για να διαβάσουν το μενού, πράγμα ιδιαίτερα άβολο και χρονοβόρο, εάν βρίσκονται στο δρόμο και συνδέονται με το κινητό τους.
  2. Οι εντυπωσιακές γραμματοσειρές – σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα – μπορεί να φαίνονται όμορφες και διασκεδαστικές, ωστόσο κουράζουν τον αναγνώστη. Οι χρήστες θα βρουν ευκολότερα αυτό που ψάχνουν, όταν το περιεχόμενο είναι καθαρά γραμμένο.
  3. Οι κριτικές πελατών από το TripAdvisor ή άλλων παρόμοιων ιστοσελίδων δεν συνίσταται να εμφανίζονται στην ιστοσελίδα σας, καθώς ακόμη και αν έχετε λίγες αρνητικές κριτικές, τίποτα αρνητικό δεν πρέπει να υπάρχει στην ιστοσελίδα σας. Μια σημείωση “προτείνεται από το TripAdvisor” και η βαθμολογία σας στην πλατφόρμα, αρκεί.