MohammedΣε έξι χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο 53χρονος ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Indian Garden” μεταξύ άλλων στο Easingwold στη Βρετανία, καθώς κρίθηκε ένοχος για το θάνατο αλλεργικού πελάτη του.

Τον Ιανουάριο του 2014 το θύμα Paul Wilson είχε παραγγείλει ένα από τα πιάτα του εστιατορίου με κοτόπουλο, τονίζοντας πως είναι αλλεργικός στα φιστίκια και το ζήτησε χωρίς ξηρούς καρπούς. Παρόλα αυτά το πιάτο το μαγειρεύτηκε κανονικά με μείγμα μπαχαρικών κάρυ, που περιείχε και ξηρούς καρπούς, με αποτέλεσμα το 38χρονος να πάθει αλλεργικό σοκ και , τελικά, να χάσει τη ζωή του.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση, ωστόσο, ήταν το γεγονός πως και άλλοι πελάτες είχαν υποστεί αλλεργικά σοκ μετά την επίσκεψή τους στα εστιατόρια του Zaman. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ιδιοκτήτης των έξι εστιατορίων, είχε αντικαταστήσει την σκόνη αμυγδάλου σε ένα φθηνότερο μείγμα ξηρών καρπών στην προσπάθειά του να μειώσει τα έξοδα του, καθώς έχει χρέη άνω των 300.000 λιρών.

Η απόφαση του δικαστηρίου θεωρείται απόφαση – σταθμός, καθώς αναμένεται να φέρει αλλαγές και κυρώσεις όσον αφορά στις προμήθειες των εστιατορίων με προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας που μπορούν να αποβούν ακόμα και μοιραία.