του Μπάμπη Δούκα, gr.askmen.com*

Μιλώντας για τα καλύτερα bar του πλανήτη, κανένας ταξιδιωτικός οδηγός ή concierge δεν πρόκειται να σου δώσει τις ιδανικότερες συμβουλές όσο ένας κορυφαίος bartender. Όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό και σαν γνήσιος bon viveur αναζητάς εκείνο το γεμάτο ζωντάνια tiki bar ή το κατάλληλο μέρος για να απολαύσεις το Martini σου ή το dive spot που προτιμούν οι ντόπιοι δεν υπάρχει πιο κατάλληλο άτομο για να σε βοηθήσει από κάποιον που περνά αρκετό από το χρόνο του πίσω από τη μπάρα, φτιάχνοντας ποτά. Ορίστε λοιπόν τι απάντησαν κορυφαίοι bartenders στην ερώτηση «Ποιο bar του πλανήτη πρέπει να επισκεφτεί κάποιος πριν πεθάνει;».

Death & Company, Νέα Υόρκη

Άνοιξε την Πρωτοχρονιά του 2007 στο East Village του Manhattan και αυτοχαρακτηρίζεται ως cocktail institution. Το 2010 βραβεύτηκε ως Best American Cocktail Bar και World’s Best Cocktail Menu στα Tales of the Cocktail Spirited awards, απολαμβάνοντας όλα αυτά τα χρόνια παγκόσμια αναγνώριση. «Κάθε φορά που το επισκέπτομαι ενθουσιάζομαι. Λατρεύω τον τρόπο με τον οποίο έχουν δώσει μοναδικά twist σε κλασικές έως ξεχασμένες συνταγές» τονίζει η Caitlin Hula για το Death & Company, που είναι και η πρότασή της.

Holiday Cocktail Lounge, Νέα Υόρκη

Παραμένουμε στο East Village, αυτή τη φορά όμως στο ξεχωριστό bar που στεγάζεται σε ένα παλιό κτίριο του 1853 και αποτελεί το αγαπημένο της star bartender του φημισμένου Frolik Kitchen + Cocktails στο Seattle, Bridget Maloney, αλλά και το μέρος όπου έχουν κάνει στέκι πολλοί ποιητές και διανοούμενοι. «Έχουν μια καταπληκτική μουσική επένδυση κάθε φορά, με λατρεμένα κομμάτια. Πριν το καταλάβω, έχω πιει 5 ποτά και η ώρα έχει φτάσει 3 το πρωί» λέει η Maloney για το Holiday Cocktail Lounge.

Employees Only, Nέα Υόρκη

Μένουμε ΝΥ αλλά πάμε αυτή τη φορά στο West Village και το περίφημο speakeasy που άνοιξε το 2004 και σε αυτό μπορεί κάποιος να δοκιμάσει άψογα cocktails. To προτείνει ο Nick Bill ( LAVO New York) και αναφέρει επίσης πως το ξεχωρίζει και για το φαγητό του. Επίσης λέει πως θα το πρότεινε ανεπιφύλακτα για το ιδανικό πρώτο ραντεβού.

Bar Hemingway στο The Ritz, Παρίσι

Μετά την 4ετή ανακαίνιση του Ritz, τον Ιούνιο του 2016, ξεκίνησε να λειτουργεί ξανά και φέρει το όνομα του πιο διάσημου θαμώνα του διαχρονικά. Ο head bartender του, Colin Field, είναι ίσως ένας από τους 5 κορυφαίους του πλανήτη και ο Ky Belk από το El Five του Denver δε διστάζει στιγμή να το αποθεώσει τονίζοντας πως το old school service του, η αίσθηση φιλοξενίας και η χάρη που έχει σαν χώρος το καθιστούν one of a kind.

Black Cat, Ουάσινγκτον

«Βρίσκεται εκεί για πάνω από 30 χρόνια και έχει καταφέρει να κάνει μια πάλαι ποτέ επικίνδυνη γειτονιά της μόδας. Αυτό όμως που λατρεύω είναι πως εδώ τίποτα δεν είναι pretentious: Από τα τραπέζια του φαγητού και το μπιλιάρδο μέχρι το juke box, τον πωλητή τσιγάρων και τους bartenders, όλα έχουν προσωπικότητα» αναφέρει ο Sam Wickham (The Friend) και δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να διαφωνήσουμε μαζί του.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: gr.askmen.com