Ο πήχης ανεβαίνει ψηλά για τον σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award

της Δήμητρας-Μαρίλιας Φούρλα,  dimokratiki.gr*

Πολύ υψηλό το επίπεδο των συμμετοχών, των νέων σεφ, στον δεύτερο διαγωνισκό που έγινε στην Κω

Στο νησί του Ιπποκράτη και το κτήμα Τριανταφυλλοπούλου πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος διαγωνισμός για την επιλογή του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2017.

Μετά την πετυχημένη πρώτη διαγωνιστική διαδικασία στο νησί της Ρόδου, σειρά είχε η Κως, που την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου διαγωνίστηκαν δέκα ταλαντούχοι νέοι Κώοι σεφ, ιδιαίτερα υψηλού επαγγελματικού επιπέδου, με εμπειρία και αυτοί με τη σειρά τους σε μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού.

Οι νέοι σεφ που συμμετείχαν είναι οι Γιώργος Πιμενίδης, Ευάγγελος Καρνέζης, Άκης Τσουκαλάς, Ευστράτιος Μακρής, Αλέξανδρος Παραστρατίδης, Γιώργος Καρίκης, Ηλίας Φλάσκος, Χρήστος Ζήσης, Στέργος Πολυζώνης, Δήμος Πήτσης.

Στον διαγωνισμό αξιοποιήθηκαν από τους νέους σεφ ντόπια λαχανοκομικά προϊόντα, θαλασσινά και κρεατικά, δημιουργώντας γαστριμαργικές απολαύσεις.

Τα πιάτα των νέων σεφ, έκριναν ο Νίκος Χριστοφόρου πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου- Κυκλάδων, ο Γιώργος Φραντζής και ο Βαγγέλης Γαλενός μέλη της Λέσχης και executive chefs σε μεγάλα ξενοδοχεία της Κω.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη συμμετοχή του Σταμάτη Μισομικέ, κατέκτησε τον  τίτλο του European Young Chef 2016, γεγονός που ανέβασε ιδιαίτερα ψηλά τον πήχη, καθώς όλοι αναμένουμε μια ακόμη νίκη για αυτή τη χρονιά.

Ο επόμενος σταθμός είναι η  Σαντορίνη, όπου στις 21 Σεπτεμβρίου, οι νέοι σεφ του νησιού θα διαγωνιστούν στο εστιατόριο Fugaro για την ανάδειξη του τοπικού τους εκπροσώπου.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: dimokratiki.gr