Το φεστιβάλ Greek Chefs Abroad, που φέτος συμπληρώνει πέντε χρόνια ζωής, επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ για να τιμήσει την παρουσία κορυφαίων Ελλήνων σεφ που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Με πρωτοβουλία της Mar-Bella Collection, το φεστιβάλ αποτελεί πλέον θεσμό της γαστρονομικής σκηνής, αναδεικνύοντας τις διεθνείς διαστάσεις της ελληνικής κουζίνας.

Ένα γευστικό ταξίδι πέντε πιάτων

Οι συμμετέχοντες σεφ, ανάμεσά τους και βραβευμένοι με αστέρια Michelin, δημιουργούν μοναδικά πεντάπιατα μενού με έντονα προσωπικό και ελληνικό αποτύπωμα. Κάθε μενού περιλαμβάνει:

  • Signature πιάτο του σεφ

  • Μια παραδοσιακή συνταγή με σύγχρονη ματιά

  • Ένα πιάτο με fusion ή μοριακή τεχνική

  • Έμπνευση από το προσωπικό τους ταξίδι στο εξωτερικό

  • Μια πρόταση για το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας

Φυσικά, όλα τα μενού συνοδεύονται από επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες κρασιών από Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Άλφα, Oenops Wines και Aiolos Wines.

Οι Σεφ και οι Ημερομηνίες των Εκδηλώσεων:

  • Γιώργος ΚαταράςΣάββατο 28 Ιουνίου | Pearl, Elix
    Από την Αθήνα στο Άμστερνταμ, ο Καταράς συνδυάζει μουσική και γαστρονομία στο CUE Amsterdam.

  • Giorgio Pintzas MonzaniΣάββατο 12 Ιουλίου | Apaggio, Nido
    Με βάση την Ιταλία, παντρεύει ελληνική και ιταλική παράδοση με σύγχρονη δημιουργικότητα.

  • Τάκης ΠαναγάκηςΠέμπτη 24 Ιουλίου | Apaggio, Nido
    Με αστέρι Michelin και ελληνική καρδιά, φέρνει τη γαστρονομική του εμπειρία από την Ολλανδία.

  • Αρσένιος ΦουρκιώτηςΣάββατο 29 Αυγούστου | Pearl, Elix
    Από το Ελσίνκι και το bistrot Le Greq, προτείνει ελληνική κουζίνα με φινλανδική ακρίβεια.

  • Νίκος ΚουλούσιαςΣάββατο 30 Αυγούστου | Apaggio, Nido
    Έχει μαγειρέψει για βασιλείς και διασημότητες με έμφαση σε υλικά από την Κοζάνη και με γεύσεις που συνδέουν ηπείρους.

Η Mar-Bella Collection και η προσφορά της στον ελληνικό τουρισμό

Η Mar-Bella Collection είναι ένας όμιλος τεσσάρων πολυτελών ξενοδοχείων πέντε αστέρων γύρω από το Ιόνιο Πέλαγος: το ιστορικό MarBella στην Κέρκυρα, το Nido για ενήλικες, το Elix στην Πάργα και το νέο μέλος Avali, που ανοίγει το καλοκαίρι του 2025. Όλα τα καταλύματα προωθούν την τοπική κουλτούρα μέσα από εξατομικευμένες εμπειρίες και εκλεκτή φιλοξενία.

Το Greek Chefs Abroad Vol. V δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ, είναι μια ωδή στη γαστρονομική ψυχή του Έλληνα δημιουργού — όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο.