Συνδυάζοντας την Ιαπωνική υπεροχή  με το Περουβιανό παιχνίδισμα, η Κουζίνα Nikkei άφησε το στίγμα της σε όλο τον κόσμο. Η γαστρονομική παράδοση του Περού είναι ένα μωσαϊκό διαφόρων πολιτιστικών επιρροών που σάρωσαν τη Νότια Αμερική.

Μια τέτοια πολιτισμική επιρροή ήταν ο συνδυασμός Ιαπωνικής και Περουβιανής κουζίνας  που αναστάτωσε τον μαγειρικό κόσμο.  Nikkei σημαίνει απλά “της Ιαπωνίας” και περιγράφει την ιαπωνική διασπορά σε όλο τον κόσμο. Ειδικότερα όμως υποδηλώνει ένα μοναδικό Περουβιανό φαινόμενο, την Κουζίνα που αναπτύχθηκε εκεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 100 ετών από πρώτες, δεύτερες και τρίτες γενιές Ιαπώνων μαγείρων.

Οι δύο Κουζίνες δημιούργησαν πρωτόγνωρες και ιδιαίτερες φινετσάτες γεύσεις που αμέσως έγιναν αποδεκτές σε όλον τον κόσμο.

Το σεμινάριο αυτό έχει στόχο να εξειδικεύσει και εμπλουτίσει τις γνώσεις στην Κουζίνα Nikkei μέσα από τις πιο δημοφιλείς παρασκευές και τεχνικές.

Επιπλέον, παρέχει εξαιρετικές ιδέες σε επαγγελματίες για fusion προσαρμογές στις Ελληνικές γεύσεις.

Πιο αναλυτικά εξετάζουμε υλικά, τεχνικές και παρασκευές όπως:

Chifa | Αji | Causas
Ceviche | Tirandito | Causa Rellena
El Barranquino
Suspiro ala limena (επιδόρπιο)

Πληροφορίες Σεμιναρίου: https: www.mathimatamageirikis.gr