Masterclass: “Avant-garde ελληνική κουζίνα” με τον Νίκο Ρούσσο στη Θεσσαλονίκη
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Θεσσαλονίκη υποδέχεται τον Νίκο Ρούσσο για το MasterClass με θέμα «Avant-garde ελληνική κουζίνα».
Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, και ώρες 16:00-20:00, ο βραβευμένος με 2 αστέρια Michelin chef του FunkyGourmet και Αmbassador της Σχολής Τουρισμού θα παρουσιάσει την avandegarde πλευρά της ελληνικής κουζίνας με άκρως δημιουργικές παρασκευές και τεχνικές που συνδυάζουν την ελληνική παράδοση και γεύση με πρακτικές της σύγχρονης γαστρονομίας.
Παρασκευές
- Ψάχνοντας την Τρούφα
- Κακαβιά Ψαρόσουπα «ShabuShabu»
- Η Σιωπή του Αμνού [Μέρος 1 + 2]
- Γαλακτομπούρεκο στους -196ºC
Τεχνικές
- Curing
- Κρέμες με gellan
- Υγρό άζωτο
- Ζωμός σε χύτρα ταχύτητας
- Αρωματικά λάδια
- Σάλτσες
- Αφαίμαξη
- Πίκλες
Το MasterClass απευθύνεται σε φοιτητές, απόφοιτους και επαγγελματίες μαγειρικής.
* Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.
Κόστος συμμετοχής εξωτερικών: 100 ευρώ
Συμμετοχές/Κρατήσεις θέσεων: Γιώργος Παλησίδης, Τ: 2310-241010, gpalisidis@mitropolitiko.edu.gr