ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕXOΝTΩΝ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες μάγειρες & ζαχαροπλάστες.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Ο Γάλλος Pastry Chef Emmanuel Hamon θα παρουσιάσει ένα κορυφαίο και χρήσιμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ζαχαροπλαστικής,  στην Αθήνα στις 5 & 6 Φεβρουαρίου 2019.

Το τεχνικό αυτό πρόγραμμα εκπαίδευσης  βασίζεται στο σκεπτικό της εργονομίας και της οικονομίας εντός ενός ζαχαροπλαστείου, είτε πρόκειται για ζαχαροπλαστείο ξενοδοχείου είτε καταστήματος και θα παρουσιάσει τρόπους παρασκευής μοναδικών επιδορπίων, με λιγότερη προετοιμασία.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ενδεικτικά:

  • Δημιουργία 5 διαφορετικών μους και 2 πιο κρεμώδη από μία crème anglaise.
  • Ανακύκλωση πούδρας καρυδιού και δημιουργία μπισκότου καρυδιού.
  • Βάση (biscuit) – πως παρασκευάζουμε διαφορετικές βάσεις από μια μόνο συνταγή
  • Παρασκευή χειροποίητης πραλίνας και εντυπωσιακή μείωση του κόστους αγοράς έτοιμης πραλίνας.
  • Τεχνικές γλασαρίσματος, ζελέ φρούτων, διαφορετικές συνταγές για cremeux κ.α.

Στο τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, καθώς και booklet με όλες τις πληροφορίες και τις συνταγές που θα παρακολουθήσουν το διήμερο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Gastronomy Essentials

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤHΣEmmanuel Hamon

Γεννημένος το 1969 στην πατρίδα της κρέπας και των galettes, τη Βρετάνη, ο Emmanuel Hamon ξεκίνησε τη δραστήρια πορεία του αμέσως μόλις πιστοποιήθηκε ως ζαχαροπλάστης και chocolatier. Στα πρώτα του βήματα, σε ηλικία μόλις 18 ετών, επιλέγει να μετακομίσει στο Λονδίνο όπου παραμένει για ενάμισι χρόνο. Επιστρέφοντας στην έδρα του, συνεργάζεται με διακεκριμένες επιχειρήσεις στο Brest και στο Quimper ως ζαχαροπλάστης και αργότερα ως επικεφαλής.

Στην ηλικία των 30 επιστρέφει στην Αγγλία για να εργαστεί στο Kent όπου παραμένει για δύο χρόνια ενώ το 2001 επιστρέφει στο Brest για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο που περιλαμβάνει τη δική του επιχείρηση και το καταφέρνει: ανοίγει δικό του ζαχαροπλαστείο και δύο χρόνια μετά δημιουργεί μια σειρά από καραμέλες με την επωνυμία «P’tit Zef» με ανταπόκριση που ξεπερνά τα σύνορα της Γαλλίας  και φτάνει μέχρι τη Νέα Υόρκη και την Οσάκα. Η προσφορά του αναγνωρίζεται με τον καιρό, η δημιουργική και μοντέρνα δουλειά του χρίζει ιδιαίτερης εκτίμησης από το κοινό και η gourmet αδελφότητα «Marmite d’or» τον επιβραβεύει απονέμοντάς του τιμητικό δίπλωμα γι’ αυτή.

Το τρίπτυχο γεύση-design-αυθεντικότητα που χαρακτηρίζει τα γλυκά του σύντομα τα καθιστά σημείο αναφοράς στο χώρο της υψηλής ζαχαροπλαστικής και πρωταγωνιστή της θεματολογίας αμέτρητων άρθρων και συνεντεύξεων σε εγχώρια και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το βεληνεκές της διεθνούς του επιτυχίας επεκτείνεται το 2011 όταν κερδίζει το βραβείο του ομορφότερου χριστουγεννιάτικου κορμού με τη δημιουργία του «Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη» ενώ το 2012 εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με το διεθνούς κύρους «Magazine Pasticceria Internazionale World Wide Edition».

Ο Pastry Chef συνεργάζεται επίσης στο συμβουλευτικό κομμάτι με την ουκρανική  «Vito-House» δημιουργώντας για λογαριασμό τους μία σειρά από προϊόντα αρτοποιείας και ζαχαροπλαστικής που προορίζονται για τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Μεταξύ άλλων είναι επίσης πρεσβευτής της CasaLuker, του μεγαλύτερου brand προϊόντων σοκολάτας που εδρεύει στην Κολομβία και για λογαριασμό της εταιρείας δημιουργεί συνταγές και πραγματοποιεί σχετικές επιδείξεις σε Ευρώπη και ανατολικές χώρες. Στη συνεργασία του ωστόσο με τη διεθνή κοινότητα «PAVONI ITALIA» εξειδικεύεται στο κομμάτι της διακόσμησης και στη δημιουργία καλλιτεχνικών παρασκευών σοκολάτας με καλούπια.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ2 ΜΕΡΕΣ / 12 ΩΡΕΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019, 10:00-16:00

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, 10:00-16:00

ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ

Επαγγελματίες του τουρισμού που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος: 160€

Επιχειρήσεις Μέλη ΣΕΤΕ: 160€

Επιχειρήσεις Μη Μέλη ΣΕΤΕ: 220€

 

Πληροφορίες: https://www.eventora.com/el/Events/The-One-Type-Cake-Project