Ο Νουσράτ Γκόκτσε – γνωστός ως Salt Bae – άνοιξε στο κέντρο της Νέας Υόρκης το 13ο εστιατόριο της αλυσίδας μπριζολάδικών του Nur-Est.

Ο 35χρονος Τούρκος χάρη στο διαδίκτυο είναι πλέον ένας από τους πιο διάσημους χασάπηδες του κόσμου. «Στην Τουρκία, το να είσαι χασάπης, είναι επάγγελμα χαμηλής κοινωνικής τάξης, υποτιμητικό. Τώρα, χάρη σε μένα, όλα τα παιδιά εκεί θέλουν να γίνουν χασάπηδες» παραδέχθηκε ο ίδιος στους Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Ο Νουσράτ έγινε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πασίγνωστος, καθώς τα βιντεάκια του με τον ιδιαίτερο τρόπο που αλατίζει το κρέας, έγιναν Viral.

Το νέο μπριζολάδικό του σχεδιάστηκε από τους Glen and Co. Architecture και μπορεί να εξυπηρετήσει 150 άτομα. Το εστιατόριο σερβίρει μπριζόλες και άλλα κομμάτια από αρνί και μοσχάρι ψημμένα στα κάρβουνα, ενώ το κρέας κόβεται δίπλα στο τραπέζι αυτού που έχει παραγγείλει. Και το πιο σημαντικό είναι ότι το σερβίρισμα θα αναλάβει ο ίδιος ο Salt Bae με το λευκό T-shirt του, το μαύρο παντελόνι και τα στρογγυλά μαύρα γυαλιά ηλίου, μετατρέποντας το σερβίρισμα σε show!

Μάλιστα σε έναν τοίχο του εστιατορίου υπάρχει μια τεράστια τοιχογραφία του πασίγνωστου στο meme του Νουσράτ, στο οποίο φορά ένα λευκό T-shirt και στρογγυλά γυαλιά ηλίου και απ’ τις άκρες των δαχτύλων του πέφτει ένας μικρός καταρράκτης αλάτι.

Ο Νουσράτ χάρη στα social media κατάφερε να γίνει ευρέως γνωστός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το παρακάτω βίντεο, που ξεπερνά τις 4.000.0000 προβολές!