Το παγωτό είναι μάλλον το πιο αγαπητό επιδόρπιο! Μικροί και μεγάλοι όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι απολαμβάνουμε μία μπάλα βανίλια μια στο τόσο, καθώς τόσο μόνη της όσο και μαζί με κάποιο άλλο γλυκό μας δροσίζει.

Υπάρχουν, όμως, και κάποια παγωτά ιδιαίτερα, με φαντασία τόσο στη γεύση, όσο και στον τρόπο παρασκευής ή σερβιρίσματος. Τι να περιμένουμε, λοιπόν;

 Παγωτό cookie sandwich

ice-cream-sandwiches-1

Αυτή η εκδοχή παγωτού sandwich  είναι ακόμα πιο γευστική, καθώς το παγωτό «εγκλωβίζεται» ανάμεσα σε δύο soft cookies…

Παγωτό από πράσινο τσάι taiyaki

green-tea2

Μία πιο υγιεινή παραλλαγή του παγωτού είναι αυτό με γεύση πράσινο τσάι. Το παγωτό μηχανής matcha ξεκίνησε από την Ιαπωνία, αλλά αρχίζει να κερδίζει έδαφος και στην Ευρώπη.

Παγωτό mocha

black-sesamemochi3

Ή αλλιώς παγωτό rice ball.  Μπορεί να φαίνεται σαν ένα πιάτο σε ιαπωνικό εστιατόριο και να δίνει την αίσθηση μιας αλμυρής λιχουδιάς , ωστόσο όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε πως το ρύζι με το παγωτό και το σουσάμι είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός. PS, τρώγεται με ξυλάκια.

Παγωτό Νίτρο

nitro4

Όταν η επιστήμη συναντά τη ζαχαροπλαστική φτιάχνεται αυτό το υγρό παγωτό που παγώνει με υγρό άζωτο, έως ότου αποκτήσει μία κρεμώδη υφή.

Παγωτό σε Ρολάκια

rolled5

Αυτό τρεντ μας έρχεται από τη Ταϊλάνδη. Στην ουσία πρόκειται για ένα διαφορετικό τρόπο σερβιρίσματος, με το παγωτό όσο είναι ακόμα σε σχεδόν υγρή μορφή να τυλίγεται σε ρολά.

Παγωτό τυλιγμένο με Μαλλί της Γριάς

candyfloss6

Μάλλον η πιο γλυκιά εκδοχή του παγωτού, σα να μην έφτανε η δική του γεύση, τώρα συνδυάζεται και με μία γενναιά ποσότητα από ζαχαρωτό, δηλαδή το μαλλί της γριάς.