Χωρίς καμία αμφιβολία, το φαγητό, ο καφές, το ποτό είναι για τους περισσότερους Έλληνες κάτι περισσότερο από μια απλή βιοτική ανάγκη, η ανάγκη διασκέδασης. Αυτό φαίνεται να αποδεικνύεται αφού ο ΟΟΣΑ δημοσίευσε πρόσφατα ένα διάγραμμα που ανακηρύσσει πρωταθλητές τους Έλληνες στον χρόνο που δαπανούν για αυτές τις δραστηριότητες, ενώ οι Ελληνίδες βρίσκονται στην 3η θέση, πίσω από τις Γαλλίδες και τις Ιταλίδες με 2 ώρες και 4 λεπτά.

Στο παρακάτω διάγραμμα με πράσινο χρώμα φαίνεται ο χρόνος που δαπανούν οι γυναίκες ανά εθνικότητα σε αυτές τις δραστηριότητες, ενώ με την καφέ κουκκίδα, αναπαριστάται ο χρόνος των ανδρών.

Μάλιστα, οι Έλληνες φαίνεται να κάθονται γύρω από ένα τραπέζι, είτε πρόκειται για φαγητό, είτε για καφέ και ποτό, για 2 ώρες και 18 λεπτά, ένας χρόνος που τους ανεβάζει στην κορυφή της κατάταξης, ανάμεσα στις ερευνόμενες χώρες από τον ΟΟΣΑ. Επίσης, η διαφορά ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, της ίδιας εθνικότητας, φαίνεται εδώ ότι είναι η μεγαλύτερη από αντίστοιχες άλλων χωρών.

Ο Μέσος Όρος χρόνου για αυτές τις δραστηριότητες που αποκαλύφθηκε από την έρευνα είναι 1 ώρα και 31 λεπτά για τις γυναίκες και 1 ώρα και 35 λεπτά για τους άνδρες. Με λίγα λόγια, και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είμαστε πιο χαλαροί κατά περίπου 45 λεπτά συγκριτικά με τον μέσο όρο. Αντίθετα με τους πρωταθλητές χρόνου, στην άλλη άκρη της κλωστής φαίνεται να είναι οι Αμερικανοί, οι οποίοι κάθονται μόλις 63 λεπτά γύρω από το τραπέζι, ενώ ακολουθούν οι Καναδοί με 65 λεπτά της ώρας.