Δημοσίευμα του drinks.world μας αποκαλύπτει τις 4 κυρίαρχες τάσεις στο χώρο των κοκτέιλ για το 2018, σύμφωνα με 5 καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του Diageo World Class Bartender Of The Year Final, του μεγαλύτερου cocktail διαγωνισμού στην Πόλη του Μεξικού, η Lauren Mote (Diageo Global Cocktailian), ο Dre Masso (καταξιωμένος μιξολόγος), ο Matt Preston (οικοδεσπότης του MasterChef στην Αυστραλία και κριτής του διαγωνισμού World Class Global Final 2017), ο Alex Kratena (πρώην head bartender του bar Artesia του ξενοδοχείου Langham στο Λονδίνο) και ο Charles Joly (νικητής του Diageo World Class Bartender Of The Year 2014) προέβλεψαν τα εξής “Cocktail Trends” για το 2018:

1. Βιώσιμα Cocktails

Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση, διαπιστώθηκε ότι σχεδόν ένας στους δύο καταναλωτές είναι πρόθυμος να ξοδέψει 10% περισσότερα χρήματα για προϊόντα, που παράγονται με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο. Όπως δήλωσε ο Dre Masso: “Ο κόσμος κατανοεί τον αντίκτυπο, που έχουν οι επιλογές του, τόσο στο σώμα του, όσο και στο περιβάλλον. Οι βιώσιμες μέθοδοι και τα επαναχρησιμοποιούμενα συστατικά γίνονται όλο και πιο σημαντικά. Οι mixologists, που αγκαλιάζουν αυτή τη νέα πραγματικότητα είναι εκείνοι, που θα πετύχουν”.

2. Μοναδικά Cocktails

Έχει διαπιστωθεί ότι οι καταναλωτές ξοδεύουν 5% περισσότερα χρήματα σε πολυτελείς εμπειρίες, αντί σε πολυτελή προϊόντα, και ως εκ τούτου οι ιδιοκτήτες bars και οι mixologists, που θα ακολουθήσουν αυτή την τάση, θα εξελιχθούν το 2018. Όπως δήλωσε ο Alex Kratena: “Όλο και περισσότεροι bartenders θα δημιουργούν μοναδικές εμπειρίες ποτών, που θα ξεπερνούν το αναμενόμενο”.

3. Γαστρονομικά Cocktails

Σε μερικά από τα κορυφαία bar παγκοσμίως, μπορούμε να συναντήσουμε cocktail, που συνδυάζονται με την γαστρονομία, και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Όπως δήλωσε ο Matt Preston “Με την άνοδο των celebrity σεφ, κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, και το αυξημένο ενδιαφέρον προς την κουζίνα, οι πιο έμπειροι mixologists θα διερευνήσουν και θα πειραματιστούν με γεύσεις, υφές, συστατικά και τεχνικές, δανεισμένες από τους συναδέλφους τους στον κόσμο του fine dining”.

4. Σπιτικά Cocktails

Σύμφωνα με έρευνες, το 73% των νεαρών καταναλωτών απολαμβάνουν cocktails στο σπίτι, αποδεικνύοντας ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή, για να πειραματιστούν με τα υλικά, που διατηρούν στα ντουλάπια της κουζίνας τους. Όπως δήλωσε ο Charles Joly: “Μου αρέσει να βλέπω τους ανθρώπους να εξελίσσονται σε παθιασμένους λάτρεις των cocktail. Αντί να ανοίξουν ένα μπουκάλι κρασί όταν φτάσουν οι επισκέπτες, το επόμενο λογικό βήμα για τους λάτρεις των cocktail είναι να μπορούν να δημιουργήσουν όμορφα cocktail στην κουζίνα τους”.