Ο Egg Coffee είναι φτιαγμένος με… αυγό και τυρί! Μπορεί όπως το ακούει κάποιος να του προκαλεί έως και αηδία, ωστόσο ο «αυγοκαφές» έχει φανατικούς θαυμαστές που τον απολαμβάνουν κάθε πρωί και θεωρείται πολύ γευστικός, καθώς η ανάμειξη βουτύρου, αυγού και λίγο τυρί στον καφέ, δημιουργεί μια παχύρρευστη κρέμα που μοιάζει με  κρέμα ζαχαροπλαστικής που δίνει χρώμα και γεύση στον καφέ, αλλά και μία μεταξένια υφή, καθώς είναι πιο πλούσιος.

Ο Egg coffee είναι δημιούργημα του Café Giang στο Ανόι του Βιετνάμ. Η κανονική του ονομασία είναι cà phê trứng και ανακαλύφθηκε τυχαία το 1946 από τον Nguyen Giang. Αν και στην αρχή δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, σιγά σιγά μπήκε στην καθημερινότητα των Βιετναμέζων και σήμερα έχει γίνει ο αγαπημένος των ντόπιων, αλλά και των τουριστών.

Κάθε πρωί οι υπάλληλοι του Café Giang φτιάχνουν αμέτρητες κούπες «egg coffee». Αυγά, τυρί, γάλα, ζάχαρη και καφές σε σκόνη και άλλα «μυστικά» συστατικά που δεν αποκαλύπτουν στο κοινό αναμειγνύονται στο μπλέντερ και ο κρεμώδης καφές είναι έτοιμος.

Δείτε το βίντεο της προετοιμασίας του καφέ:

 

Πρώτη δημοσίευση: Φεβρουάριος 2017