Η «μετά lockdown εποχή» που διανύουμε αποτελεί πρωτόγνωρη περίοδο για την αγορά εστίασης. Η NEW BUSINESS GROUP, αποκλειστικός αντιπρόσωπος γνωστών ιταλικών οίκων καφέ και εξοπλισμού στην Ελλάδα και την Κύπρο, αναλύει τις συνθήκες και το περιβάλλον της Αγοράς εκ των έσω – μέσω της χονδρικής διάθεσης του espresso CAFFE MORENO.

Υπό κανονικές συνθήκες, αυτή την εποχή η Αγορά αποτελείται από τα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν όλο τον χρόνο αλλά και τα εποχιακά που προστίθενται σταδιακά μετά το Πάσχα. Τη δεδομένη στιγμή, η ισορροπία αυτή έχει ταραχθεί και κατ επέκταση έχει διαφοροποιηθεί η ζήτηση σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά.

Ωστόσο, αυτό που διαφαίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάζεται η CAFFE MORENO μέσω της καθημερινής επαφής της με πελάτες και εν δυνάμει συνεργάτες είναι ότι παντού επικρατεί ένα «πνεύμα αλλαγής». Συγκεκριμένα, εντοπίζεται η επιθυμία των ιδιοκτητών να ανανεώσουν το προϊοντικό τους μίγμα μέσω συνεργασιών με νέους προμηθευτές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αλλαγές αυτές συνδυάζονται και με ανακαινίσεις χώρου.

Συμπερασματικά, όπως σε κάθε κρίση έτσι και σε αυτή δημιουργούνται πάντα μικρές ή μεγαλύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες.