Συνταγή: Μικρές Γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και μακαρόνια
ΥΛΙΚΑ
- 500 γ αποφλοιωμένες γαρίδες μικρές
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 5 κ σούπας Βιτάμ
- 3 κ σούπας μουστάρδα dijon
- 1 κ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 κγ μπαχαρικό μείγμα λαχανικών
- 100ml νερό χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τσιγαρίστε το κρεμμύδι σε 2 κ σούπας Βιτάμ. Έπειτα προσθέστε το σκόρδο (περασμένο από πρέσα σκόρδου).
- Αλατίστε τις γαρίδες και προσθέστε τις στο τηγάνι. Τσιγαρίστε για 2 λεπτά και σβήστε με το κονιάκ και το λεμόνι.
- Προσθέστε την μουστάρδα, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο Βιτάμ και ανακατέψτε καλά. Χαμηλώστε την φωτιά στο 3 (από 1 έως 9 η ένταση) βάλτε το νερό και αφήστε τις να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
- Σερβίρετε με μακαρόνια (προαιρετικά) η σκέτα σαν ορεκτικό!
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF
Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!