Πάβλοβα: Ένα μοναδικό επιδόρπιο
ΥΛΙΚΑ
- 6 ασπράδια αβγών
- 1κγ κορν φλάουρ
- 200γρ ζάχαρη
- 1κγ λευκό ξύδι
Για την κρέμα: - Μπορείτε απλά να χτυπήσετε σαντιγί
- Φρέσκες φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1)Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατεψουν σε σιγανή ένταση αρχικά και μετά σε μέτρια προς δυνατή ένταση!
2) Σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη, την οποία έχουμε περάσει από το μπλεντεράκι μας για να γίνει ψιλή ψιλή για να διαλυθεί πιο εύκολα!
3)Τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το ξύδι. Μπορείτε επίσης να βάλετε κρέμα ταρτάρ αντί για κορν φλάουρ! Το χτυπάμε για ένα λεπτό δυνατά και η μαρέγκα μας είναι έτοιμη!
4) Απλώνουμε σε έναν ομοιόμορφο κύκλο την μαρέγκα στο ταψί πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Πατάμε λίγο επειδή θα αφρατέψει πολύ στο ψήσιμο!
5) Ψήνουμε στους 130° κελσίου στον αέρα για 65 λεπτά.
6) Μόλις περάσει η ώρα ψησίματος, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε την Πάβλοβα να κρυώσει εντελώς. Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου αλλιώς θα πέσει ο όγκος της και θα μαλακώσει! Κάντε υπομονή τουλάχιστον 3 ώρες!
7) Φτιάχνουμε την κρέμα η σαντιγί μας, απλώνουμε πάνω από την Πάβλοβα και βάζουμε από πάνω τις φράουλες!
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF
Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!