Συνταγή: Αυγά σε κόκκινη σάλτσα
Αυγουλάκια! Τρώγονται με πολλούς τρόπους…εγώ σήμερα τα έφτιαξα με ντομάτα!
ΥΛΙΚΑ
- 4 αυγά (Δυο για κάθε άτομο)
- 3 μεγάλες ντομάτες
- 2 κρεμμύδια
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
- Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν διάφανα στην πιο ζεστή θερμοκρασία.
- Όσο τηγανίζονται τα κρεμμύδια, τρίβουμε σε ρεντέ τις ντομάτες σε ένα μπόλ. Χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε την ντομάτα και την αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι στην σάλτσα μας.
- Σπάμε τα αυγά μας μέσα στην σάλτσα και σκεπάζουμε με ένα καπάκι για 5 λεπτά η παραπάνω σύμφωνα με τις δικιές σας προτιμήσεις στο μαγείρεμα του αυγού! (μελάτο η σκληρό)
- Σερβίρουμε με λίγη φρεσκοτριμμένη ρίγανη, πιπέρι και αν θέλουμε έχτρα αλάτι και είστε έτοιμοι!
*** Την ρίγανη την προσθέτουμε πάντα στο τέλος διότι πικρίζει την σάλτσα!
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF
Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!