Και με επικάλυψη κρέμας τυριού…Ενας φανταστικός συνδιασμός γεύσεων. Ειδικά αν είστε λάτρης του λεμονιού, θα σας αρέσει πολύ!

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ βούτυρο (εκτός ψυγείου)
  • 200γρ ζάχαρη
  • 1κ σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 αυγά
  • 1 βανἰλια
  • 65γρ (¾ κούπα) τριμμένο ινδοκάρυδο
  • 300γρ Φαρίνα (2 κούπες)
  • 100ml στυμμένο φρέσκο χυμό λεμόνι (μισή κούπα περίπου)
  • 60ml γάλα (¼ κούπα)

Για την επικάλυψη κρέμα Τυριού:

  • 50γρ βούτυρο (εκτος ψυγείου)
  • 200γρ τυρί κρέμα (να είναι απευθείας απο το ψυγείο!)
  • 400γρ ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 170°C και λαδώστε μια φόρμα για κέικ μακρόστενη.  Με ενα μίξερ, ανακατέψτε το βούτυρο, την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού για 5 λεπτά.
  2. Προσθέστε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας τα καλά μέσα στο μείγμα. Βάλτε και την καρύδα και μόλις ανακατευτεί, σβήστε το μίξερ. Ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, προσθέστε το αλεύρι, το χυμό λεμόνι και το γάλα εναλλάξ μέχρι να ανακατευτούν καλά.
  3. Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα και ισιώστε με ενα κουτάλι να ειναι ομοιόμορφο απο πάνω. Ψήστε για 1 ώρα η μέχρι να βγεί καθαρό απο το κέντρο ενα μαχαίρι! Αφήστε το να ψηθεί τουλάχιστον 10 λεπτά πρωτού το κόψετε!
  4. Για να φτιάξετε την κρέμα τυριού, ανακατέψτε με το μίξερ σας ολα τα υλικά. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά πρωτού σερβίρετε με το κέικ! Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!