img_20161024_183901_735-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό καλαμαράκια μικρά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα (200ml) σάλτσα ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 σφηνάκια κρασί/ρακί ή ούζο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφού,λοιπόν, καθαρίσετε τα καλαμαράκια, κόψτε τα σε λωρίδες και ξεπλύνετε τα κάτω απο τρεχούμενο νερό!
  2. Στεγνώστε τα με λίγο χαρτί κουζίνας και αφήστε τα στην άκρη!
  3. Έπειτα, σωτάρετε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο και ρίξτε μέσα τα καλαμαράκια! Σβήστε με 2 σφινοπότηρα κρασί/ούζο/τσικουδιά και χαμηλώστε την φωτιά. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και σκεπάστε την κατσαρόλα αφήνοντάς τα να βράσουν σε σιγανή προς μέτρια φωτιά μέχρι να «λιώσουν»
  4. Μπορείτε να τα σερβίρετε με ρύζι ακόμα και με κοφτό μακαρονάκι η οτι άλλο προτιμάτε! Καλή επιτυχία!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!