Συνταγή: Καλαμαράκι Κοκκινιστο
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό καλαμαράκια μικρά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κούπα (200ml) σάλτσα ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 σφηνάκια κρασί/ρακί ή ούζο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφού,λοιπόν, καθαρίσετε τα καλαμαράκια, κόψτε τα σε λωρίδες και ξεπλύνετε τα κάτω απο τρεχούμενο νερό!
- Στεγνώστε τα με λίγο χαρτί κουζίνας και αφήστε τα στην άκρη!
- Έπειτα, σωτάρετε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο και ρίξτε μέσα τα καλαμαράκια! Σβήστε με 2 σφινοπότηρα κρασί/ούζο/τσικουδιά και χαμηλώστε την φωτιά. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και σκεπάστε την κατσαρόλα αφήνοντάς τα να βράσουν σε σιγανή προς μέτρια φωτιά μέχρι να «λιώσουν»
- Μπορείτε να τα σερβίρετε με ρύζι ακόμα και με κοφτό μακαρονάκι η οτι άλλο προτιμάτε! Καλή επιτυχία!
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF
Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!