Συνταγή: Μανιτάρια πλευρώτους με σκόρδο και κόκκινο πιπέρι
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
- 3 σκελίδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- 1 κγ γεμάτη κόκκινο πιπέρι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μαιντανό (προεραιτικά)
- 1 κ σούπας ξύδι μπαλσάμικο (η πάστα είναι ακόμα καλύτερη αν έχετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο (με το μάτι…υπολογίστε αν θέλετε 5 κ σούπας το λιγότερο) και τσιγαρίστε το κρεμμύδι με το κόκκινο πιπέρι.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και σε δυνατή φωτιά τηγανίστε τα μέχρι να συρρικνωθούν.
- Έπειτα πολτοποιήστε το σκόρδο η κόψτε το σε πολύ λεπτές λωρίδες και προσθέστε το στο τηγάνι μαζί με λίγο μαϊντανό φρέσκο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Σβήστε με το μπαλσάμικο και σερβίρετε τα ζεστά

Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF
Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!






