Μπουγιουρντί στον φούρνο. Ένα πιάτο με αγνά και απλά υλικά από τα μέρη μου, από την Μακεδονία, από την όμορφη Θεσσαλονίκη! Κάτω από την συνταγή  έχω πληροφορίες για την θρεπτικές ουσίες των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν!

ΥΛΙΚΑ

  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 πιπεριτσές καυτερές αποξηραμένες
  • 2 κομμάτια ντομάτας κομμένη σε ροδέλες
  • 1 λεπτή πλάκα φέτας
  • πιπέρι
  • Παρθένο Ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε τηγάνι βάζουμε πρώτα τις πιπεριές με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο να τσιγαριστούν, όχι παραπάνω από 5 λεπτά. Σε ένα μικρό – μεσαίο πήλινο σκεύος βάλτε την φέτα με λίγο πιπέρι από πάνω και λίγο ελαιόλαδο. Τρίβουμε από πάνω τις καυτερές πιπερίτσες, η όπως τις λέει η πεθερά μου, “τσούσκες”! (Προσοχή! Πλύντε ΚΑΛΑ τα χέρια σας η φορέστε γάντια πριν την διαδικασία αυτή!)
  2. Ρίξτε απο πάνω τις πιπεριές μαζί με ολα τα υγρά τους και τέλος, προσθέστε τις ροδέλες ντομάτας! Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά!
  3. Σερβίρετε ζεστό και βεβαιωθείτε πως έχετε φρέσκο ψωμάκι να βουτήξετε! Είναι απλά πεντανόστιμο! Καλή Επιτυχία!

 

***Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό στην όραση ενώ η Βιταμίνη C βελτιώνει την αγγειακή κυκλοφορία, βοηθά στη σύνθεση του κολλαγόνου, στον μεταβολισμό των αμινοξέων και στην απελευθέρωση διαφόρων ορμονών στα επινεφρίδια. Εκτός από αυτές τις δύο βιταμίνες οι πιπεριές περιέχουν Βιταμίνη Β6, Β-καροτίνη, λουτεΪνη και λυκοπένειο.

Επίσης, το ελαιόλαδο είναι αποδεδειγμένο ως το καλύτερο λάδι παγκοσμίως για χρήση στην μαγειρική! Κάνοντας αυτό το πιάτο ακόμα πιο θρεπτικό απὀτι νομίζουμε!

 


about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!