5-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • 10 ντομάτες κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά
  • 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου (η 2 κύβους Maggi/knorr διαλλυμένα σε 6 ποτήρια νερό)
  • 6 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  1. Προθερμάστε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετήστε τις ντομάτες, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, τα κρεμμύδια και το σκόρδο σας (ελαφρώς πατημένο έτσι ώστε να μπορεί να απελευθερώσει τους χυμούς του) και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  2. Περιχύστε με το μισό ελαιόλαδο και ψήστε μέχρι οι ντομάτες να έχουν παρει χρώμα και να έχουν συρρικνωθεί. Αυτό θα πάρει περίπου 1 ώρα.
  3. Προσθέστε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν . Προσθήκη ψητή ντομάτα και τα κρεμμύδια σας με όλους τους χυμούς. Αλατοπιπερώστε παλι και αφήστε να σιγοβράσει ξεσκέπαστη τα και να χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ για να επεξεργαστεί τη σούπα στην υφή που προτιμάτε. Εγω προτιμώ την σούπα μου βελουτέ, αλλά μπορείτε να την χτυπήσετε ελαφριά για να σας βγεί πιο πυχτή με κομμάτια μέσα!
  4. Ρίξτε μεσα τον τον βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά (μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο βασιλικό σε κάθε μερίδα αν δεν θέλετε σε ολη την σούπα) Ετοιμη! Σκέτη Νοστιμιά!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!