Συνταγή: Πατάτες Γιαχνί

Νηστήσιμο και ζεστό και χορταστικό ορεκτικό αλλα και γεύμα αν το προτιμάτε!
ΥΛΙΚΑ
- 4 πατάτες
- 1 ποτήρι σπιτική σάλτσα ντομάτας
- 1 κγ γλυκό κόκκινο πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίστε, ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια. Βράστε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά, στραγγίστε και βάλτε τα στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα, σωτάρετε το κρεμμύδι, σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι σε ¼ κούπα ελαιόλαδο. Προσθέστε τις πατάτες και την σἀλτσα ντομάτας και ενα ποτήρι νερό.
- Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώστε την φωτιά στο 2, σκεπάστε και αφήστε το φαϊ να σιγοβράσει άλλα 15 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με φρέσκο μαιντανό!
- Αν δεν νηστεύετε…σας προτείνω το ποτήρι νερό να το αντικαταστήσετε με 1 ποτήρι ζωμό κώτας! Απίστευτη νοστημιά!

Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF
Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!





