salt_20161124_134413_337-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • 10 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • αλάτι
  • λευκό ξύδι κρασιού
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίστε τις πιπεριές. Πρώτα κόψτε τα κοτσάνια, μετά αφαιρέστε τους σπόρους απο μέσα και τέλος, στεγνώστε τις καλά με χαρτί κουζίνας να φύγει οποιαδήποτε υγρασία.
  2. Ψήστε στο grill (Για πιο νόστιμο αποτέλεσμα τα κάρβουνα είναι η λύση!) σε μέτρια ένταση για περίπου λεπτά. Βάλτε ένα ταψί κάτω από την σχάρα για να κρατήσει τα υγρά που θα στάξουν για να μην λερώσετε τον φούρνο σας! Φροντίστε ανα 15 λεπτά να τις γυρνάτε πλευρά για να ψηθούν ομοιόμορφα! (Μην σας ανησυχήσει αν μαυρίσουν απἐξω, θα αφαιρεθεί η φλούδα!)
  3. Μόλις ψηθούν, βάλτε τις σε μια πλαστική σακούλα (σουπερ μαρκετ) έτσι καυτές και δέστε την. Αφήστε να «ιδρώσουν» και μόλις είναι σε θερμοκρασία που μπορείτε να τις πιάσετε, βγάλτε τις και ξεφλουδίστε!
  4. Για σαλάτα/ ορεκτικό σερβίρετε με ελαιόλαδο, ξύδι και αλάτι! Αν θέλετε φυσικά τις βάζετε σε σακούλες τροφίμων και αποθηκεύετε στην κατάψυξη ως και 6 μήνες!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!