Υλικά:

  • 350 γραμ. baby σπανάκι (1συσκευασία)
  • 1 φλ. ρόδι καθαρισμένο
  • 1 ½ φλ. μαγειρεμένο κοτόπουλο (βραστό ή ψητό) κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • Τριμμένη παρμεζάνα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πορτοκάλι
  • *Για τη βινεγκρέτ ρόδι:
  • 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 200 γρ. χυμό ρόδι
  • 20 γρ. γρεναδίνη
  • 20 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 180 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

Για τη σαλάτα σπανάκι με κοτόπουλο, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, το σπανάκι, το μαγειρεμένο κοτόπουλο, τους σπόρους ροδιού, φετούλες από το μισό πορτοκάλι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε με την βινεγκρέτ ροδιού*, την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

*Για τη βινεγκρέτ ρόδι

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του ροδιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/2 της ποσότητας. Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα, το συμπυκνωμένο χυμό ρόδι, τη γρεναδίνη, το ξίδι, και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Πηγή: www.e-rodi.gr