Το Hotel Daniel βρίσκεται σε μία πολύβουη συνοικία στο κέντρο του Παρισιού και προσφέρει στους επισκέπτες μία μοναδική εμπειρία πολυτελούς φιλοξενίας με άρωμα Παρισιού. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ανέθεσε τη σχεδίαση στην interior designer Tarfa Salam. Στόχος ήταν η δημιουργία ενός παγκόσμιου design, που θα αναμιγνύει τα καλύτερα στοιχεία δύο κόσμων: της Δύσης και της Ανατολής.

Το design του εστιατορίου του Hotel Daniel, ταξιδεύει τις αισθήσεις του επισκέπτη, πηγαίνοντας τον σε εξωτικά μέρη. Η ταπετσαρία – με τα ζωγραφισμένα λουλούδια σε πράσινο φόντο, που είναι και το χρώμα του ξενοδοχείου – φτιάχτηκε στην Κίνα. Επίσης, οριένταλ έπιπλα και αντικείμενα προσελκύουν την προσοχή και εξάπτουν τη φαντασία: χαλιά από το Καζακστάν, ασημένιοι δίσκοι από την Τουρκία, τραπέζια από τη Βηρυτό, πινέλα καλλιγραφίας από ελεφαντόδοντο, καθώς και βεντάλιες και πορσελάνινα πιάτα σε μπλε και λευκό χρώμα από την Κίνα. Είναι ένας παράδεισος κομψότητας και γοητείας, γεμάτος ζωή, που έχει τη δική του προσωπικότητα και δίνει στον επισκέπτη την οικεία αίσθηση ενός σπιτιού. Πρόκειται για το σημείο συνάντησης μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών. Ένα μοναδικό περιβάλλον, που συνδυάζει την άνεση με το εκλεπτυσμένο γούστο και εξαιρετικά έργα τέχνης.

Και η Δύση, όμως, έχει εξέχουσα θέση στο design. Τα υφάσματα και οι κουρτίνες είναι από τη Γαλλία, οι καρέκλες από την Αγγλία και τα ανοιχτόχρωμα μάρμαρα από την Ιταλία, κάνοντας ένα τέλειο πάντρεμα Δύσης και Ανατολής.

Το εστιατόριο του Daniel σερβίρει παραδοσιακή Γαλλική κουζίνα, με ήπιες δημιουργικές, εξωτικές πινελιές, όπως ακριβώς είναι και το design του. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με ζωγραφισμένο γυαλί, που αναπαριστά εκπληκτικούς κινέζικους κήπους, και είναι έργο του Γάλλου καλλιτέχνη Gerard Coltat. Σκούρα, ξύλινα τραπέζια συνδυάζονται με πέρλες, ενώ μία ασημένια προθήκη φυλάσσει τη συλλογή από πολύχρωμα γυάλινα ποτήρια, που έφεραν οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου από εξωτικούς προορισμούς. Η ταπετσαρία, λουσμένη από το φως του παραθύρου, φέρνει μια φυσική λάμψη στο δωμάτιο.

Αναμφίβολα, το design του εστιατορίου αντιστέκεται στην παγκοσμιοποίηση και στην τάση της μίνιμαλ διακόσμησης. Στηρίζεται στην Παριζιάνικη παράδοση και αποπνέει ένα δικό του προσωπικό εξωτικό στιλ.