Ενώ το καλό φαγητό και η καλή εξυπηρέτηση των πελατών είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία των εστιατορίων, η ατμόσφαιρα ενός εστιατορίου είναι επίσης σημαντική και εξαρτάται, φυσικά, από το design και την διάταξή του. Θέλετε οι πελάτες να αισθάνονται άνετα και να απολαύσουν τα γεύματά τους. Ο σχεδιασμός του εστιατορίου θέτει το σκηνικό για την γευστική εμπειρία του πελάτη.

design

Εξισορρόπηση χωρητικότητας καθισμάτων.
Το design ενός εστιατορίου πρέπει να χαρακτηρίζεται από μια ισορροπία μεταξύ μιας φιλόξενης ατμόσφαιρας και της μέγιστης χωρητικότητας. Με άλλα λόγια, θέλετε να φιλοξενήσετε αρκετούς πελάτες για να κερδίσετε χρήματα, ενώ παράλληλα κάνετε τους επισκέπτες να αισθάνονται άνετα. Ορισμένοι, ωστόσο, τύποι εστιατορίων επικεντρώνονται στην χωρητικότητα καθισμάτων παρά στον εσωτερικό σχεδιασμό.

Design προβληματικών περιοχών.
Σε ένα τέλειο εστιατόριο, θα υπήρχε κάτι τέτοιο, όπως ένα “κακό” τραπέζι. Ωστόσο, λίγα εστιατόρια μπορούν να ξεφύγουν από την ύπαρξη τουλάχιστον ενός προβληματικού χώρου στην τραπεζαρία τους. Οι κοινές προβληματικές περιοχές εστιατορίων – θέσεις που οι πελάτες συνήθως δεν θέλουν να κάθονται – περιλαμβάνουν τραπέζια κοντά στην είσοδο της κουζίνας, στις τουαλέτες και την είσοδο.

Για να διορθώσετε τις προβληματικές περιοχές, μπορείτε να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε διαιρέτες ενδιάμεσα, όπως ξύλινα χωρίσματα, ψηλά φυτά ή οθόνες μεταξύ των τραπεζιών. Ένας τρόπος να εντοπίσετε προβληματικές περιοχές πριν από την ημέρα έναρξης είναι να καθίσετε σε κάθε καρέκλα στην τραπεζαρία σας. Μελετήστε την θέα από κάθε κάθισμα.

Μουσική.
Η σιωπή σίγουρα δεν είναι χρυσή στα περισσότερα εστιατόρια. Η μουσική θα ρυθμίσει τον τόνο σε ένα εστιατόριο, όσο και το στυλ του μενού ή το έργο τέχνης στους τοίχους. Αποφύγετε τα επαναλαμβανόμενα CD ακόμη και για χάρη του προσωπικού σας, το οποίο θα πρέπει να το ακούν ξανά και ξανά.

Το ραδιόφωνο είναι μια φθηνή επιλογή για casual εστιατόρια, αλλά τα μη εμπορικά κανάλια είναι προτιμότερα. Η ζωντανή ψυχαγωγία, η οποία μπορεί να είναι δαπανηρή, προσθέτει μια αναβαθμισμένη αίσθηση. Ένας καλός μουσικός ή ομάδα μπορεί να τραβήξει τα πλήθη καλύτερα από οποιοδήποτε ειδικό δείπνο. Πολλά εστιατόρια διαθέτουν ζωντανή μουσική τα σαββατοκύριακα ή ορισμένες νύχτες της εβδομάδας.

Θέρμανση και εξαερισμός.
Ένα σημαντικό κόστος για οποιοδήποτε εστιατόριο, είτε νέο είτε υπάρχον, είναι η θέρμανση και η ψύξη. Οι κουζίνες των εστιατορίων δημιουργούν πολύ θερμότητα, καθώς και μυρωδιές και καπνούς. Βεβαιωθείτε ότι το εστιατόριό σας έχει σωστό εξαερισμό, με το σωστό, φυσικά, εξοπλισμό.Ο κατάλληλος κλιματισμός είναι επίσης απαραίτητος για κάθε εσωτερική διάταξη εστιατορίων, αλλά και για το design.

Τουαλέτες.
Το design και η εσωτερική διάταξη πρέπει να μεταφέρονται και στις τουαλέτες των εστιατορίων. Οι τουαλέτες πρέπει να ελέγχονται τουλάχιστον μία φορά στην αρχή κάθε μέρας, και κατά προτίμηση συχνότερα εάν φαίνεται να υπάρχει κίνηση.