Το 1892, κατασκευάστηκε το Ίδρυμα Thiers προς τιμήν του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Adolphe Thiers, στο ίδιο οικόπεδο, που αποτελούσε κάποτε το πρώτο “αεροδρόμιο” του Παρισιού, από όπου απογειώνονταν τα Montgolfier αερόστατα. Για έναν αιώνα περίπου, το νεοκλασικό κτίριο στέγαζε το ίδρυμα, που φιλοξένησε πάνω από 450 νέους επιστήμονες και ερευνητές. Το 1991, το κτίριο μετατράπηκε σε ξενοδοχείο και το 2011 η designer και διακοσμήτρια Bambi Sloan ανέλαβε τη διακόσμηση του ανανεωμένου Saint James.

Ο επισκέπτης όταν εισέρχεται στο Saint James βυθίζεται σε ένα άλλο κόσμο, που βρίσκεται πέρα από το χώρο και το χρόνο. Στο λόμπυ όπου όλα είναι μαύρα και λευκά, διεξάγεται ένα οπτικό παιχνίδι με καθρέφτες, που πολλαπλασιάζουν τα ριγέ κάγκελα, τον μαύρο σκελετό και τις βελούδινες επενδύσεις, παρασύροντας τα πάντα στο άπειρο.


Η Bambi Sloan εφευρέτης ενός μοναδικού “crazy chic” στιλ, εφήρμοσε στο ξενοδοχείο το πρωτότυπο design της, που αποτελεί μία τολμηρή μείξη πολλών διαφορετικών ειδών, χρωμάτων και σχεδίων, δίνοντας τη δική της ρομαντική ερμηνεία για το κτίριο. Επιχείρησε να δημιουργήσει μία μείξη μεγαλοπρέπειας και οικειότητας, συνδυάζοντας κλασικά και πρωτοποριακά στοιχεία, δίνοντας έτσι στον επισκέπτη τη αίσθηση ότι βρίσκεται σε ένα σπίτι και σε ένα παλάτι ταυτόχρονα.

Στo Library Bar, ο κόσμος του βιβλίου μετατρέπεται στο ιδανικό σκηνικό, για να απολαύσει ο επισκέπτης το ποτό του.

Το εστιατόριο συνδυάζει την κομψή ατμόσφαιρα με τη δημιουργική και εκλεπτυσμένη γαλλική κουζίνα της – βραβευμένης με αστέρι Michelin – Chef, Virginie Basselot.